Eirin Benjaminsen og Torbjørn H. Pedersen ser frem til et spennende år for Teft gruppen. De går i gang med flere store prosjekter, og de flytter inn i nye lokaler.

100 nye boliger i sentrum

Skrevet av Marius B. Staveli
28.12.2018 16:39 - OPPDATERT 04.01.2019 11:06

Bymarka boligfelt har plass til 100 boliger i gangavstand til sentrum. Hvis daglig leder Torbjørn H. Pedersen i Teft gruppen får det som han vil, står den første tomta i det nye boligfeltet byggeklar innen et år.

Torbjørn H. Pedersen er stolt av både størrelsen og plasseringen på det nye store boligfeltet i Leknes sentrum. Han er og spent på hvordan navnet, som er valgt på grunn av nærheten til både byen og marka, blir tatt imot. Bymarka boligfelt ligger i gangavstand til barnehage, skole, skiløyper, idrettsanlegg, kulturhus og butikker - alt i en radius på 750 meter fra boligfeltet. Med sine 100 tomter blir Bymarka det største i Teft gruppens historie.

– Vi er meget fornøyd med å ha fått tak i denne tomta. Bymarka er nært alt, sier Pedersen.
Nå skal planverket gjennom den byråkratiske og politiske mølla i Vestvågøy kommune. Om alt går knirkefritt vil grunnarbeidet starte opp etter sommerferien, og byggeklare tomter vil stå klare i løpet av 2019. Salget av tomter starter opp allerede i vinter.

Stor etterspørsel
Bymarka ligger i området mellom Lynghaugen barnehage og Multemyra barnehage.
– Det er allerede etterspørsel etter tomter i sentrum til en grei pris, og det kan folk få her. Allerede før vi har presentert våre planer for offentligheten, har vi hatt forespørsler rundt Bymarka. Vestvågøy opplever befolkningsvekst, og det er mye som skjer fremover som vil forsterke veksten. Det er et stort behov for nye boliger i sentrum av Leknes, sier Pedersen.
Med stor etterspørsel og store forventninger til vekst i Leknes, gleder Pedersen seg til å fortelle om prosjektet.
– Det er rett og slett artig å lansere Bymarka nå, sier han.

Allerede interesse
Eirin Benjaminsen har fått ansvaret for salg og markedsføring av Bymarka boligfelt. Hun gleder seg til å ta fatt på oppgaven, og hun tror ikke det blir vanskelig å finne kjøpere til tomtene.
– Folk har allerede meldt sin interesse, og da har de bare hørt om boligfeltet gjennom jungeltelegrafen. Det er et godt tegn. Det tyder på at det er stor etterspørsel etter sentrumsnære boliger, sier Benjaminsen.
Hun skal nå ut til både de som allerede bor i regionen, de som ønsker å flytte til regionen - og potensielle heimkommere. Benjaminsen legger opp til en strategi der hun både bruker tradisjonelle kanaler og sosiale medier for å markedsføre boligområdet ut til potensielle kjøpere.

Byggestart i 2019
Benjaminsen er ny i jobben som salgs og markedsansvarlig i Teft gruppen, rekruttert fra egne rekker etter syv år på XL bygg.
– Da vi lyste ut jobben fant vi den beste kandidaten på huset. Det er jo fantastisk å kunne rekruttere fra egne rekker, sier Pedersen.
Både Pedersen og Benjaminsen er spent på det kommende året, men de er og trygge på at Bymarka blir en suksess.
– Det blir et spennende år med mange morsomme prosjekter, sier Benjaminsen.
Teft gruppen har tatt høyde for at de skal kunne sette opp boliger på Bymarka boligfelt raskt og fortløpende fra tomtene står klare.
– Vi har satt av kapasitet til det, og med våre 40 håndverkere skal det la seg gjøre å få ferdig husene innen rimelig tid. Vi skal selge alt fra byggeklare tomter, til nøkkelferdige hus etter kundenes ønsker, og vi har og planlagt.å bygge boliger for salg i egen regi, sier Pedersen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.