I en bildeserie publisert av den britiske storavisen The Guardian får tangbedriften og Lofoten skinne.
Den franske journalisten og fotografen Olivier Morin har tatt bildene som tirsdag er publisert under tittelen «Fra havet til tallerkenen: Det kvinnestyrte tangselskapet» hos The Guardian. Med 18 bilder forteller Morin en kort historie om prosessen med å høste tang og tare, hvordan det blir brukt og hvorfor de to grunnleggerne av Lofoten Seaweed, Tamara Singer og Angelita Eriksen, mener det er framtidens mat.
Utendørsbildene er tatt på Napp og Vareid i Flakstad kommune på en strålende fin vinterdag. Tilberedning av mat med tang på Hattvika Lodge på Ballstad vises også.
Bildene er tatt av Morin for nyhetsbyrået AFP og bildebyrået Getty.
Det innebærer at saken lages av AFP og publiseres av The Guardian som abonnerer på nyhetsbyråets tjenester. Det betyr også at saken og bildene kan dukke opp hos andre store aviser som abonnerer på byråenes tjenester framover.
Den siste tiden har Lofoten Seaweed tatt store skritt. I februar inngikk de en avtale med innkjøpsorganisasjonen Nores for å få produktene deres på menyen hos enda flere hoteller og restauranter. Nylig ble de også plukket ut til et mentorprogram med tilhørende stipend av teknologigiganten Visa. I høst ble det kjent at de har inngått samarbeid med Hurtigruten om å levere såpe med tilsatt tang til alle deres skip.