Foto: privat.

Fikk endelig tildelt sitt fagbrev

Skrevet av Maja Borgvatn Karlsen
12.03.2018 09:34 - OPPDATERT 12.03.2018 14:55

Flerfaglig Opplæringskontor i Lofoten (FOKLO) stod som arrangør av utdelingen av fagbrev til de som har avlagt og bestått fagprøve i flere ulike fag.

Dette er et av flere arrangement rundt i Nordland hvor de som har tatt svenne- og fagbrev eller kompetansebevis tildeles dokumentasjon på sin fagutdanning. De som mottok sine fagbrev var i ulike aldersgrupper og har fulgt ulike veier fram til bestått fagprøve.

Fylkesråd for utdanning Hild Marit Olsen og ordfører Remi Solberg i Vestvågøy foresto utdelingen av fagbrev etter at elever fra Vestvågøy kulturskole hadde underholdt, melder FOKLO i en pressemelding.

Både ordfører Solberg og fylkesråd Olsen trakk i sine taler fram viktigheten av at utdanningstilbudet er balansert opp mot næringslivets behov og ungdommenes valg av utdanning. Samarbeidet mellom skole og næringsliv med hospitering og utplassering av elevene i YFF (yrkesfaglig fordypning) ble understreket. Fylkesråden trakk også fram viktigheten av å ha lærlingeplasser til de som ønsker det og nevnte at Nordland fylkeskommune arbeider med en lærlingegaranti.

Elever fra restaurant- og matfag ved Vest-Lofoten videregående skole stod for serveringen og levert en flott og smakfull buffet for gjestene.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.