Nå er det ikke bare barn og unge som igjen kan få drive innendørs idrett. Kommuneoverlegene i Vestvågøy anbefaler nå at også voksne kan drive innendørs idrett. Her ser vi Leknes IL i full dresur utendørs ved en tidligere anledning.

Åpner for organisert idrett innendørs for voksne

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
09.02.2021 20:14 - OPPDATERT 10.02.2021 13:17

Kommuneoverlegene i Vestvågøy ,Eva Kibsgaard Nordberg og Øydis Hana, mener det nå er tilrådelig for organisert idrett også for voksne i kommunen.

Det melder de i en pressemelding nå i kveld.
- Vestvågøy kommune vurderer fortløpende nasjonale tiltak i lys av lokal smittesituasjon. Frem til nå har vi vurdert det nødvendig å følge samtlige råd, dette på bakgrunn av enkelttilfeller med importsmitte og virusvarianter påvist i flere kommuner i fylket, skriver de i pressemeldingen.

- Situasjonen har vært mer uoversiktlig enn på lang tid. Innreisestopp ble innført natt til 29.01 og det har vært nødvendig å avvente endringer i anbefalinger inntil prøvesvar på de som ankom før dette, forelå.

Nye vurderinger
Kommuneoverlegene ser imidlertid at situasjonen har endret seg, og vil derfor komme med nye vurderinger.
- De siste 10 dagene har vi ikke påvist ny smitte og dette kombinert med at grensene er stengt, samt strenge anbefalinger for øvrig, gjør at vi vurderer det i dag som tilrådelig å åpne opp for organisert idrett innendørs også for voksne, er gladnyheten.

- Forutsetningen er at grunnleggende smitteverntiltak og ulike særforbunds veiledere overholdes. Vi oppfordrer vi alle innbyggere om å følge regjeringens nasjonale anbefalinger for øvrig, sier de og minner om at dette kan endres på kort varsel dersom smittesituasjonen skulle endre seg og taler for det.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.