Dette er tablettene som politiet nå advarer mot.

Advarer mot livsfarlige tabletter

Skrevet av Morten Moe
12.11.2020 13:38 - OPPDATERT 12.11.2020 15:37

Tablettene som er brukt i forbindelse med tre overdosedødsfall i Tromsø er også i omløp i Lofoten.

Politiet skriver i en pressemelding at de denne uka har gjort beslag av disse tablettene av typen Ksalol både i Salten, Lofoten og Vesterålen. Det er samme type som ble beslaglagt i Tromsø i forbindelse med de tre overdosedødsfallene.

– Vi har grunn til å tro at dette dopet er spredt rundt om i Nordland og vil advare på det sterkeste mot å innta det. Tablettene er livsfarlige, sier Finn Erik Rødsand, leder for Felles enhet for forebygging, etterretning og etterforskning i Nordland politidistrikt. Rødsand er forøvrig opprinnelig fra Svolvær.

I løpet av en uke har det vært tre rusrelaterte dødsfall i Tromsø. De døde er menn i midten av 20-årene. I tillegg til politiet advarer brukerorganisasjonen Marborg og rusmisbrukernes interesseorganisasjon Rio om svært kraftige medikamenter i omløp.

Det er mistanke om at tablettene inneholder Fentanyl. Fentanyl er er legemiddel som er 50-100 ganger sterkere enn morfin. Ifølge Legemiddelverket har det vært hundretalls dødsfall i Sverige som følge av forfalskede piller som inneholder det livsfarlige stoffet. Flere har også dødd i Norge de siste årene, som følge av dette.

Onsdag ble det kjent at fem personer i 20-årene er pågrepet, og 1700 piller er beslaglagt, i Harstad 

Les mer om:

Narkotika
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.