Du kan følge ferden fra Croatia til Flakstad på Marinetraffic.com. Skjermdump: Marine trafic

Angelsen senior på vei nordover

Skrevet av Marius B. Staveli
25.01.2019 10:23

Torsdag ble kursen satt mot hjemlandet, og hjemkommunen Flakstad. Angelsen Senior blir den største elektriske fiskebåten i Norge - og den første av sitt slag.

Hans Angelsen og sønner har hentet sin nye og innovative fiskebåt på verftet i Kroatia. De skal selv seile båten opp til Lofoten, hvor fabrikkanlegget skal monteres.

– Det skrives verdenshistorie i midelhavet, kommenterer Flakstad-ordfører Hans Fredrik Sørdal på Facebook.

«Angelsen Senior» er en hybridbåt, med både dieselmotor og elektriske motorer. Det er ikke Norges første fiskebåt med en slik løsning, den æren går til el-sjarken Karoline. «Angelsen Senior» blir derimot den største hybridbåten i fiskeflåten, med sine 21 meter. Prisen blir på i overkant av 50 millioner kroner.

Hansvik i Moen Marin forteller at en ny hybridbåt på denne størrelsen vil koste rundt seks til syv millioner kroner mer enn en tradisjonell dieseldrevet fiskebåt. Samtidig er det penger å spare på drift, da drivstoffutgiftene vil gå ned.

«Angelsen Senior» ble forsinket. Etter planen skulle Moen Marin overlevere båten til Hans Angelsen og Sønner den 21. desember 2018.

– Forsinkelsen skyldes godkjenning av batterisystemet ombord. Det er helt normalt i slike store prosjekter at det kan oppstå små forsinkelser helt i innspurten, men her er det ikke snakk om den store forsinkelsen, sier Torfinn Hansvik i Moen Marin.

 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.