Shannon Ainslie, Kristan Breivik og Line Breivik er i gang med selskapet Go Surf, og har mange planer for surf campene de har etablert rundt om i verden. Foto: Maja Borgvatn Karlsen.

Åpner surf camps i Sør-Afrika, Portugal, Sri Lanka og Lofoten.

Av Maja Borgvatn Karlsen
06.06.2018 09:05 - OPPDATERT 13.06.2018 15:14

Fra Unstad i Lofoten har Line, Kristian og Shannon lansert fire surfecamper spredt over hele verden. Nå skal de reise rundt i verden for å undervise lærelystne surfere.

Vi møter Shannon Ainslie, Kristian og Line Breivik ved Lofoten Surfsenter på Unstad. De tre er hjernen bak forretningsideen som i mange år har latt vente på seg, men nå er de klare for å lansere deres hjertebarn, Go Surf.

- For 12 år siden, da jeg og Kristian flyttet til Jeffrey´s Bay, Sør-Afrika møtte vi Shannon. Da overtalte vi han til å komme til Norge for å jobbe, og han dro første gangen til Norge i 2009. Vi har alltid hatt lyst å gjøre noe mer sammen, og nå sitter vi her og har opprettet Surf Camps i Jeffreys Bay, Norge, Portugal og Sri Lanka, smiler de.

Shannon Ainslie ute på bølgene for å lære opp studenter i surfesporten i Sør-Afrika. Foto: Privat.

Surfemiljø verden over

Line har siden 1999 til 2016 jobbet for Go Study som har studiesteder i Bali, Cuba, Brasil, Mexico og Australia. Der har hun knyttet bekjentskaper, og har latt seg inspirere av tanken om opplæring innen surfing på flere plasser enn på Unstad.

- Siden vi flyttet hjem igjen etter 4 år i Jeffrey´s Bay, har vi anbefalt turer til mange, og vi har også arrangert reiser til flere. Nå har vi ansatt flere lokale instruktører som Shannon lærer opp. Han er høyt sertifisert som surfeinstruktør

- Han er blitt så kjent innen surfemiljøet i hele verden, at landslaget i Kina ønsker han som landslagscoach, men han trives imidlertid best i Lofoten, sier de og er veldig fornøyd med det.

 Line forteller at de vil dele alle deres gode opplevelser fra Sør-Afrika, deriblant safari blant mektige dyr. Foto: Privat.

Skreddersyr

Igjennom Go Surf kan nå kunder bestille reiser tilpasset dem, og pågangen har vært stor, forklarer trioen.

- Folk ønsker reisene sine organisert og tilpasset. Vi syr pakker med surfekurs på alle nivåer, kombinert med andre tilbud som safari, spennende utflukter og yoga. Da er det det noe for alle. Vi har fått stor respons på tilbudet, og det kommer bestillinger fra hele Skandinavia. Det er også noen som har vært på camp i Jeffreys Bay som ønsker å komme hit til Lofoten på camp, sier Kristian.

Den erfarne surferen Kristian Breivik forklarer at de beste høyrebølgene er å få i Jeffreys Bay. Her er har en av studentene fått fatt på en. Foto: Privat.

Ønsker kvalitet

Surfcampene som blir organisert har en grense på åtte personer, og Ainslie presiserer at de ønsker kvalitet i sitt tilbud.

- Går det over 8 personer så mister man muligheten til å følge dem opp på et skikkelig vis. Vi ønsker kvalitet over kvantitet med oppfølging hele veien, forklarer Ainslie.  

 Shannon Ainslie har allerede kjørt kurs for den nyopprettede selskapet Go surf. Foto: Privat.

 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.