Lisa Holstad (t.v.) ser fram til året Cellolyd, og avduker en rekke dyktige artister til årets festival. Foto Frida Ånnevik: Anne Valeur, Foto Gjermund Larsen: Geir Dokken​.

Årets pop-solist opptrer under årets Cellolyd

Av Maja Borgvatn Karlsen
13.03.2018 14:27 - OPPDATERT 13.03.2018 19:13

Hun mottok nettopp Spellemannspris for sitt siste album «Flygle fra», og nå kommer hun til Lofoten for å delta i et allerede spekket program under årets Cellolyd.

 Hvert år siden 2012 har Lisa Holstad, og gode cello-venner, skapt søt musikk i Vest-Lofoten. Og samarbeidspartnerne har vært lettbedt. Selebre artister har vært med på å skape helt unik musikk i nord, sammen med landets (og utlandets) hvasseste cellister.

- Tema for årets festival er folkemusikk, noe som på mange måter vil farge festivalen. Vi stolte over å ha fått med oss den tradisjonsrike, men også nyskapende felespilleren Gjermund Larsen. Larsen skal fremføre egne komposisjoner i arrangementer for fele og celloensemble laget spesielt til festivalen, forklarer Holstad i en pressemelding.

Årets pop-solist

Under samme konsert vil publikum få høre folketoner fra Lofoten, og klassisk musikk av de folkemusikkinspirerte komponistene Bela Bartok og Edvard Grieg.

- Årets pop-solist er Frida Ånnevik. Frida befinner seg i et musikalsk landskap der visesang møter både folkemusikk, jazz og soul, og hun står sterkt i den norske teksttradisjonen.  I Reine kirke fremfører hun sine sanger i helt nye arrangementer for celloensemble av Kaja Fjellberg Pettersen.

Slippfesten

Cellolyd fortsetter samarbeidet med Eilertsen & Granados teaterkompani's Sommerprogram, og i år bidrar vi når Eilertsen band slipper sitt debut album "Fly my Cool". Og på slippfesten får de med seg både Lofoten celloduo og Cellolydensemblet.

- Nytt av året er en spennende lydinstallasjon av komponist og lydkunstner Tine Surel Lange. Lange er bosatt på Eggum og har fått støtte til et bestillingverk og lydinstallasjon fra Norsk komponistfond. Installasjonen kan besøkes gjennom hele festivalen, forklarer Holstad.

Barnekonsert

Barna får som vanlig sin egen konsert, nemlig "Du store mamelukk" med komponist, cellist og vokalist Runa Bergsmo.

 

 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.