Tommi Bjørnsen er kjøkkensjef på Maren Anna på Sørvågen. H velger seg ribbe, på en litt mer utradisjonell måte.

«Asiatisk glazed ribbe»

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
19.12.2019 07:30 - OPPDATERT 19.12.2019 16:50

Vi har utfordret flere kokker i Vest-Lofoten til å gi oss oppskriftene som for dem representerer selve julematen. Vi har fått mye forskjellig. Denne gangen deler kjøkkensjef ved restaurant Maren Anna, Tommi Bjørnsen sin favorittoppskrift.

 - I mine øyner er den like god som den orginale, om ikke bedre, sier den kreative kjøkkensjefen.

- Det beste med denne oppskriften er at du kan bruke ribbe restene fra julaften til et helt nytt måltid, understreker han.

Du trenger:
Tynnribbe, enten rester eller fersk.
2 sp sriracha.
2 sp hoisin.
2 sp teryakisauce.
2 sp soysaus.
40 gr ingefær.
2 stk. rød chili.
1 stk vårløk.
1 dl brunsukker.
100 gr. fersk koriander.
1 dl hvitvin.

Fremgangsmåte:
Kutt ribben i robuste munnfulle biter. Fres i en stekepanne med høy temp. Strø over sukker og rør rundt til sukkeret smelter, eller blir karamellisert. Tilsett finhakket ingefær. Ha i hvitvinen og reduser til væsken nesten er borte. Ha i alt det våte å ta platen av varmen. Blandingen inneholder sukker å da har den lett for å brenne seg om den står på lenge på kok.
Dander med kuttet chili, vårløk, grovhakket fersk koriander og sesamfrø. Serveres med for eksempel ris, potetpure elller en deilig kimchisalat.

Bon appetit.
Tommi Bjørnsen

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.