Sissel H. Einarsen og Aslaug Johansen har tunge dager. Nå stenger Kittys helsekost dørene.

Aslaug: Drømmen gikk i grus

Skrevet av Marius B. Staveli
15.10.2018 11:26 - OPPDATERT 16.10.2018 10:15

Aslaug Johansen har hatt tunge dager. Hun legger inn årene etter to og et halvt år, og ser drømmen om å drive en helsekostforetning gå i grus.

Det er to og et halvt år siden Aslaug Johansen kjøpte Kittys helsekost. Hun tok over butikken og begynte å leve drømmen den første mai 2016. De siste dagene har vært tunge for Aslaug.

– Jeg har gått noen runder med meg selv i forkant, og har gruet meg til denne dagen, sier Aslaug Johansen.

Hun forteller at hun har felt tårer over drømmen som går i grus.

–Det første året var fint, selv om det ble et lite underskudd. Året etter ble værre, og i år har det gått enda verre.

– Jeg har analysert årsakene, og funnet ut at vi har tapt omsetning til netthandel. Samtidig har både dagligvarekjeden og apotekene gått inn på våre områder. Det som før var eksklusive varer hos oss finner du nå på apoteker og i store dagligvarekjeder. Færre og færre av våre produkter er eksklusive på helsekost, sier Johansen.

Aslaug Johansen har en tung dag, og i dag var det kanskje ekstra vanskelig å følge mottoet som er skrevet på kontordøra: En god dag begynner med et smil.

– Jeg er veldig glad i folk, så det sosiale med å drive butikk har passet meg ypperlig. Vi har hatt fantastiske kunder, som har vært flinke til å bruke oss. Flotte folk som har vært faste kunder, og det har gitt mange nye gode bekjentskaper å drive helsekosten, sier Johansen.

Hun ønsker derfor å takke de trofaste kundene, sine flotte ansatte og huseieren.

– Jeg er veldig takknemlig, sier Johansen.

Nå holder hun butikken åpen i et par uker, for å gjøre unna opphørssalget. Så starter avviklingen. Hva fremtiden bringer for Aslaug Johansen er usikkert, men hun tror ikke hun kommer til å drive butikk i fremtida.

– Men jeg jobber gjerne i butikk. Det er sosialt og fint, sier Johansen.

Når Kittys helsekost stenger dørene står hun og Sissel Einarsen uten jobb.

Både 2016 og 2017 endte med røde tall for helsekostforetningen, og resultatet forværret seg fra 97.000 i minus i 2016 til 233.000 minus i 2017.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.