Redaktør Marius B. Staveli og journalist Thomas Rud skal bære stafettpinnen videre for Avisa Lofoten. De vil løfte både avisa og opplagstallene videre. Foto: Benjamin Einarsen

Avisa Lofoten vokser

Skrevet av Thomas Rud
25.09.2018 14:14

Avisa Lofoten har et godkjent opplag på 1.241, Lofot-Tidende har 2.733 og Lofotposten har 6.549. Alle tre avisene vokser.

Avisa Lofoten vokser med 140, Lofot-Tidende med 133 og Lofotposten med 698. Selv om årets tall ikke er direkte sammenlignbare med fjorårets tall, ser det lyst ut for avisene som dekker Vest-Lofoten. Det godkjente opplaget til Lofot-Tidende øker med 5 prosent, for Lofotposten og Avisa Lofoten øker det godkjente opplaget med 12 prosent. 


– At alle kan vise til en økning i et av områdene i Norge hvor det er størst kamp om lesernes gunst er flott. Det er åpenbart en styrke for lokaldemokratiet at vi har tre levende aviser som alle vokser. Konkurranse er både sunt og skjerpende, sier redaktør Marius B. Staveli i Avisa Lofoten. 


Årsaken til at tallene denne gang ikke er direkte sammenlignbare med de forrige opplagstallene er at regelverket for opplagsberegning er endret. Reglene er endret for å gi et mest mulig sannferdig bilde av avisenes opplag. Derfor ble det ikke kåret noen opplagsvinner i år.  


Fortsatt minst 
Avisa Lofoten er fortsatt minst i sitt nedslagsfelt, men at det godkjente opplaget øker med 140 siden nyttår er godt nytt – uansett om det er direkte sammenlignbare tall eller ikke. 


– Dette viser at det er lagt ned mye godt arbeid i avisa det siste året. Vi tar over stafettpinnen etter dyktige folk, og skal fortsette å lage god avis, sier Staveli. 
Tidligere redaktør og avtroppende daglig leder Benjamin Einarsen bekrefter at det ligger mye hardt arbeid bak økninga. Mye av veksten skyldes ifølge Einarsen at Avisa Lofoten tok steget ut på internettet den 18. januar 2018. Han ønsker avisa alt godt i fortsettelsen. 


– Jeg håper og tror de nye ansatte kan fortsette å løfte avisa og opplagstallene i årene som kommer, sier Einarsen 

Flere aviser nå 
Fra og med i år av vil opplagstallene bli publisert to ganger i året. Det vil si at man får en raskere tilbakemelding på den jobben man gjør i hverdagen. Tallene viser at avisene i større grad blir lest på nett, men at papiravisene står seg godt. Både lesere og annonsører ønsker fortsatt å ha både nett og papir. 
I følge tall som Sigurd Høst ved Høgskulen i Volda nylig la fram, er det 40 flere fådagersaviser på papir i dag enn for 30 år siden. 
 
– Det viktigste for lokalavisene er å tilby relevant og troverdig innhold i lokalsamfunnet, uavhengig av plattform. Godt journalistisk innhold og produktutvikling gjør lokalavisene til attraktive mediekanaler både for leserne og annonsørene. Det sier LLAs styreleder Tomas Bruvik.  

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.