Marius B. Staveli er Avisa Lofotens nye redaktør. Foto: Rino Engdal

Avisa Lofotens ny-redaktør

Skrevet av Benjamin Einarsen, Maja Borgvatn Karlsen
04.08.2018 10:30 - OPPDATERT 06.08.2018 10:09

Marius B. Staveli har takket ja til jobben som ny redaktør, og tar samtidig med seg en tidligere studiekamerat til Avisa Lofoten.

Med forkjærlighet, nysgjerrighet og entusiasme for Lofoten ser Marius B. Staveli frem til å skape gode historier og avdekke nyheter i Vestvågøy, Flakstad og Moskenes.

– Jeg gleder meg veldig til å ta over som redaktør i Avisa Lofoten. Da muligheten kom måtte jeg si ja, hvis ikke hadde jeg angret resten av livet, sier Marius B. Staveli.

Staveli kommer fra jobben som redaksjonssjef og journalist i lokalavisa Hammerfestingen. Han har tidligere jobbet i aviser som Finnmark Dagblad og Stavanger Aftenblad.

 

Tett på

Staveli forteller at han har en forkjærlighet for små privateide lokalaviser. Han har jobbet i flere, og er også med på eiersiden i avisa han kommer fra.

– Lokalavisa skal være tett på samfunnet. Derfor er det viktig at den er levende, nær og god. Den gode historien vekker følelser hos leserne, og den gode historien skal du finne i Avisa Lofoten, sier Staveli.

 

Ny journalist

Med seg på laget får han en av sine studiekamerater fra journalistikklinja i Bodø, Thomas Rud. Han er en erfaren og dyktig journalist med fartstid fra blant annet Romsdals Budstikke og Drammens Tidende.

– Thomas har lang erfaring og ei god penn. Avisa Lofoten har bitt seg godt fast i et tøft avismarked, og med Thomas Rud på laget skal vi også bite godt fra oss, sier Staveli.

Ny epoke

Styreleder Kenneth Grav ser fram til en ny epoke i Avisa Lofoten, og tror Staveli kan styre avisen inn i fremtiden.

- Staveli var den sterkeste kandidaten til redaktørrollen, og jeg har stor tro på at Staveli har de kvalitetene som trengs for å utvikle og videreføre avisen.


En flott utført jobb

Journalist og per i dag konstituert redaktør, Maja Borgvatn Karlsen, har siden oppstarten i 2015 vært en viktig del av Avisa Lofoten. Hun går nå tilbake til læreryrket etter tre år i Avisa Lofoten.

- Fra styret og meg vil jeg takke Maja for en flott utført jobb i en krevende oppstartstid for avisen, sier styreleder Grav.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.