Fiskeridirektoratet avlyser for tredje gang reguleringsmøte mellom næringen og direktoratet

Avlyser årlig reguleringsmøte for fiskeriene

Skrevet av Andre Bruun
29.03.2021 11:56 - OPPDATERT 03.04.2021 18:55

Fiskeridirektoratet melder at de på grunn av koronasituasjonen og mangel på viktige saker avlyser reguleringsmøtet mellom næringen og staten for tredje gang på rad.

Fiskeridirektoratet opplyser at bakgrunnen for beslutningen er at saken om økosystembasert forvaltning ikke lenger behandles i vårmøtet, samtidig som det ikke er andre større reguleringssaker som gjør det nødvendig med et eget høringsmøte.

I tillegg krever arbeidet med oppfølgingen av kvotemeldingen mye ressurser. Usikkerheten knyttet til koronaviruset gjør det også krevende å gjennomføre reguleringsmøtet på vanlig måte, heter det i meldingen.

Det holdes vanligvis to årlige møter mellom direktoratet og næringen der det gis anledning til å komme med innspill til reguleringene av fiskeriene. Begge fjorårets møter ble også holdt med skriftlige innspill og ikke som fysisk møte.

I stedet for det vanlige møtet blir det skriftlige høringer for nødvendige enkelt-tema. Det er tredje gang på rad at møtet ikke holdes som et fysisk møte.

Les mer om:

Fiskeridirektoratet
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.