Illustrasjonsfoto: Human-Etisk Forbund.

Avlyser konfirmasjoner i Nordland

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
17.03.2020 19:42

Human-Etisk Forbund har tirsdag besluttet at alle konfirmasjoner i april, mai og juni avlyses. Dette skjer som en følge av koronavirus-utbruddet.

- Vi vet at konfirmasjonsdagen er en stor begivenhet for hovedperson, familie og venner. Det har vi stor forståelse for. Vi velger nå, gitt utviklingen i koronasituasjonen, å avlyse for å skape forutsigbarhet for konfirmantfamiliene, melder Human-Etisk Forbund, tirsdag kveld. 

Det er 375 konfirmasjons-seremonier over hele landet som rammes av avlysningen. I Nordland gjelder det seremonier i Bodø, Brønnøysund, Mosjøen, Vesterålen, Hemnes, Meløy, Rana, Narvik, Rognan, Sandnessjøen, Steigen og Lofoten.

Totalt er det 488 humanistiske konfirmanter i Nordland, noe som tilsvarer 17,2 % av årskullet. Disse får nå ikke gjennomført konfirmasjons-seremonien som planlagt. Det jobbes med å se på alternativer for seremoniene, men dette er fortsatt ikke avklart.

Å flytte seremonier er omfattende og avhenger av mange faktorer. Seremoniene våre gjennomføres av frivillige og vi disponerer ikke egne seremonirom. Det er derfor ikke klart om vi vil kunne arrangere seremonier på et senere tidspunkt. Vi vet at mange venter på en avklaring på dette, og vi vil komme tilbake med mer informasjon senest 30.mars, sier forbundet. 

Når det gjelder selve konfirmasjonskurset, vil alle konfirmanter få tilbud om å fullføre kurset. 

Vi ønsker at alle konfirmanter skal få mulighet til å fullføre kurset sitt, og vi vil derfor tilby et alternativt opplegg til alle som har påbegynt et kurs. Det vil variere fra sted til sted hvilket tilbud man får, men alle får et tilbud. Vi jobber nå med å kontakte alle konfirmantene direkte om dette. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.