Spikeren i kista: Jacob Jensen setter inn 3-0 for Ballstad. FOTO: Thomas Rud

Her setter Jacob spikeren i Lofoten-kista

Skrevet av Thomas Rud
25.08.2018 16:10 - OPPDATERT 26.08.2018 10:47

BALLSTAD - FK LOFOTEN 3-0

Lørdag ettermiddag møtte Ballstads fotballherrer Lofoten til kamp i 4. divisjon. 

Begge lag trengte poeng hvsi de skulle bite seg fast på øvre halvdel av tabellen. Lørdagens verter Ballstad lå på en 7. plass med 19 poeng, mens Lofoten lå på en 5. plass 24 poeng. 
Etter en 1. omgang som tilhørte gjestene kom Ballstad mer med i 2. omgang. De scoret tre mål og vant til slutt kampen 3-0. 

– Førsteomgang var ikke noe særlig av oss. Vi kunne ha ligget under 3-0 der. De første 20 var litt nervøse for begge lag, så tok de mer og mer over. De hadde hurtige spillvendinger og kontringer. Vi har spilt tre kamper mot dem, og Nico fisker ned 90 prosent av innleggene deres hver gang. Så forbauser det meg i 2. omgang at de ikke har en plan B når vinden ødelegger de langpasningene de hadde. De er et godt spillende lag, så den lange skal være unødvendig. Heldigvis fortsetter de med den for oss, sier Ballstad-trener Ivan Myklebust. 

Han mener det gjorde at Ballstad kom mer inn i kampen. Ballstad scoret også målene, og det klarte ikke Lofoten. Han tror Ballstad mestret vinden bedre enn Lofoten. 

– Vi var mye mer påskrudd i 2. omgang. Så traff vi bra på justeringene våre, fortsetter Myklebust. 

Jevn start
Kampen startet jevnt, men etterhvert tok gjestene gradvis over. Da halvtimen var spilt smalt Lofoten ballen i tverrliggeren, og seks minjutter før pause klarte Ballstad såvidt rydde unna nok en stor sjanse. 

Ballstads første store mulighet kom like før pause da toppscorer Fillip Mørkved banket til fra skrått hold. Lofoten-keeper SHenrik Charlsen var med på notene, og dermed sto det 0-0 til pause.

Ballstads Pål Berg åpnet 2. omgang på best mulig vis da han hamret Ballstad i ledelsen etter 51 minutter. 

Etter 58 minutter misbrukte Lofoten et straffespark, og etter 60 minutter økte Ballstad ledelsen på vakkert vis. Johannes Olufsen sendte i vei et frispark fra langt hold og vinden tok tak i ballen slik at den dalte ned i målet til 2-0. 

65 minutter var spilt da Jacob Jensen sørget for spikeren i kista etter å ha satt inn 3-0 på en retur på et straffespark. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.