Bianca Halvorsen, kommunalsjef, utdanning.

Barnehager og skoler åpner i påsken

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
02.04.2020 18:43

Vestvågøy kommune har i dag besluttet at de kommunale barnehagene og skolene holder åpent og gir et tilbud om tilsyn i påsken. Dette gjelder KUN for barn av foreldre i samfunnskritiske funksjoner som ikke har andre muligheter for tilsyn.

Regjeringen og partene i arbeidslivet har 2. april 2020 gått ut og oppfordret barnehager og skoler til å holde åpent i påsken, også i helligdagene. Dette for å sikre at barna til ansatte i kritiske samfunnsfunksjoner, og sårbare barn og unge, får et tilbud.

- I Vestvågøy kommune er det besluttet at de kommunale barnehagene og skolene holder åpent og gir et tilbud om tilsyn i påsken. Dette gjelder fra og med mandag 6. april til og med mandag 13. april kl. 07.00-16.30. Vi har hatt arbeidstakerorganisasjonene med i prosessen, og de har støttet denne beslutningen, sier kommunalsjef for utdanning, Bianca Halvorsen torsdag ettermiddag.

Åpne barnehager og åpen skole gjelder alle dager, inkludert helligdager og helga. Tilbudet til barnehagebarn vil bli gitt i den barnehagen barnet går, mens for skolene vil det bli gitt et felles tilbud ved Leknes skole, SFO. Tilbudet gjelder først og fremst for barnehagebarn, elever på 1. - 4. trinn og elever opp til 12 år med særlige behov.

NB: Dette tilbudet gjelder for barn av ansatte i kritiske samfunnsfunksjoner og barn i sårbare og utsatte situasjoner.

Det vil si;
 - barn som bor med to foresatte/enslig forsørger der begge arbeider i kritiske samfunnsfunksjoner og/eller andre virksomhetskritiske oppgaver der det ikke finnes andre muligheter for barnepass. Arbeidsgiver må på forespørsel kunne bekrefte at foresatte er personell i kritisk samfunnsfunksjon og/eller har virksomhetskritisk oppgave.
- barn som har det vanskelig på grunn av sykdom, særskilte behov eller opplever en vanskelig livs-og hjemmesituasjon.
-De som har behov for et tilbud, slik som beskrevet her, og er i målgruppa, bes ta kontakt direkte med barnehagen/skolen, sier kommunalsjefen.

Barnehagene og skolene ber om å få vite om hvem som har behov så tidlig som mulig på fredag. Dette av samordnings- og planleggingshensyn.

Foreldre/foresatte med barn i private barnehager og/eller private skoler, må kontakte sin barnehage/skole om hva som er besluttet i hver enkelt private barnehage/skole.

Les mer om:

Vestvågøy Korona
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.