FORVENTNINGSFULLE: Ordfører Remi Solberg, prosjektleder Sten-Roger Sandnes, Jan-Erik Sveum hos hovedsponsor Sparebanken Nord-Norge og LFK-leder Arne Reiersen gleder seg til å ta i mot Bodø/Glimt og TIL til et historisk møte mellom eliteserieklubbene på Leknes i sommer. Foto: Lars Eidissen

Bekreftet: TIL-Glimt møtes på Leknes i sommer!

Av Lars Eidissen
02.05.2018 14:35 - OPPDATERT 02.05.2018 17:26

Det er duket for en historisk eliteseriekamp i Lofoten 29. juli.

 Da møtes nemlig Bodø/Glimt og TIL til treningskamp på Leknes - én uke før de går i gang med høstsesongen i Eliteserien.

- Det er første gang at to eliteserielag møtes i Lofoten. Dette er en drøm jeg har hatt siden i fjor høst, sier Sten-Roger Sandnes i Leknes Fotballklubb, som er prosjektleder for storkampen.

Han understreker at starten for høstsesongen én uke unna, så kommer begge lagene med toppet mannskap.

- TIL kommer med 25 spillere og Bodø/Glimt med 24. Det kan også være at de tester ut nye spillere som de eventuelt henter i sommervinduet i denne kampen, derfor har de begge lyst til å ha med mange spillere.

Samarbeidspartnere i ryggen

Først henvendte Sandnes seg til Bodø/Glimt, som i trodde at idéen kunne blir vanskelig å gjennomføre.

- I januar da jeg var på ferie ringte Håvard Sakariassen i Bodø/Glimt, så sa han at dette kunne være mulig å få til. TIL med Svein-Morten Johansen synes dette var kjempespennende, forteller han.

Deretter har den store utfordringen blitt å få på plass økonomisk sikkerhet for begivenheten, som har en totalramme på i overkant av 200.000 kroner med kostnader.

- Så er det dette at vi bor der vi bor. Med vannet som omgir oss, så er det litt vanskelig å få lagene til å komme hit på grunn av kostnadene. Man frir til gode samarbeidspartnere, sier Sandnes.

Generalsponsor Sparebanken Nord-Norge går inn med en øremerket egen pengesum til prosjektet, mens Lofot-Tidende, Lofotsenteret og Vestvågøy kommune også står som samarbeidspartnere til prosjektet.

Fotballskole

I forbindelse med besøket til storlagene så vil Leknes FK ha sin årlige TINE-fotballskole.

- Tromsø kommer tidlig på lørdag morgen og da skal vi lage et program sammen med dem. De skal også ha et program på kvelden, blant annet med foredrag fra TILs gode, finske trener Simo Valakari, forteller Sandnes.

- Bodø/Glimt kommer tidlig søndag morgen og kjører fotballskole for barna før kampen. Så barna på fotballskolen får to eliteserielag som instruktører, fortsetter prosjektlederen.

- Senest i 2017 ble vi kåret til beste fotballskole i Hålogaland Fotballkrets. Vi skal gjøre det enda litt bedre i år på den siden, sier en forventningsfull styreleder i Leknes FK, Arne Reiersen.

Plussprosjekt

Sandnes garanterer at arrangementet blir et plussprosjekt. De økonomiske støttespillerne er inne med en ren pengestøtte som gjør at det er klubben som får inntekter nesten fra første publikummer.

- Kommer det over 100 tilskuere, så er det et pluss-prosjekt.

- Vi har ikke noe penger å legge i potten. Pengene vi har skal komme barn og unge til gode. Dette vil forhåpentligvis inspirere noen unger til å se at fotball, det er gøy, sier Arne Reiersen.

- For oss så går det på samfunnsengasjementet. Vi sitter på en del penger som vi har markedsført ganske tungt i det siste. Å finne arrangement og tiltak som gjør det trivelig å bo i Nord-Norge. Det er ikke så mange som tar seg råd til å dra til Bodø og Tromsø for å se disse topplagene, å få dem hit er et tiltak som gjør at det blir bedre og bra å bo her i Lofoten, sier Jan-Erik Sveum i Sparebanken Nord-Norge om arrangementet.

Tror på 1.500 - drømmer om 3.000

Ordfører Remi Solberg mener at det bør blir mange, mangedobbelt et slikt antall.

- En full Leknes stadion vil være den største sponsoren til arrangementet. Man trekker frem VG-lista her som et eksempel. Jeg tror ikke det kommer 14.000 tilskuere, men det bør i hvertfall komme en tiendedel av det, sier ordføreren.

- Det som kom frem under VG-lista var det engasjementet og den kjærligheten til stedet, til Lofoten og til Vestvågøy som kom frem. Å være stolt, ha kjærlighet og identitet, er utrolig viktig. Dette er ikke en LFK-profil, det er et arrangement for hele kommunen, hele øya, hele Lofoten. Det er lett å la seg rive med, fortsetter Solberg.

- Tror dere det komme så mange som 3.000 tilskuere?

- Da vil du se en mann som står her med snørr og tårer på tribunen, sier Sten-Roger Sandnes.

Splittet fanskare

De fire bidragsyterne til prosjektet er delte i sin egen lojalitet før lagene møtes.

- Jeg er nok veldig gul, sier Remi Solberg.

- Jeg er fra Finnmark, så det er nok TIL for meg, sier Arne Reiersen.

- Jeg liker begge lagene. Jeg synes kanskje TIL er ekstra spennende, sier Sten-Roger Sandnes.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.