Christian Torset, Nordland SV

Ber AP støtte Nord-Norgebanen

Skrevet av Leserinnlegg
21.02.2020 08:25

Nordland SV ber Arbeiderpartiet støtte Nord-Norgebanen.

Nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran, gjorde det i går klart at AP kommer til å stemme mot et forslag om å realisere Nord-Norgebanen når det kommer til behandling i mars. Forslaget, som er fremmet av Torgeir Knag Fylkesnes (SV) og Per Willy Amundsen (Frp), lyder: «Stortinget ber regjeringen igangsette arbeidet med å realisere Nord-Norgebanen».

Fylkesleder i SV i Nordland, Christian Torset, er ikke veldig overrasket. «Jeg har sagt hele tiden at jeg tvilte litt på APs forpliktelse til Nord-Norgebanen. I valgkampen gikk de høyt på banen, men når det kommer til stykket stiller de seg altså på regjeringens side – mot folket i nord.» Torset kjøper ikke Skjærans forklaring om at det må mere utredning til før et slikt vedtak kan fattes: «Ikke i det hele tatt. Forslaget sier ingenting om når byggingen skal starte, det er kun et prinsippvedtak. Poenget er at regjeringen og alle andre motstandere av Nord-Norgebanen satser alt på å utrede banen i hjel. Sist fikk Jernbanedirektoratet en bestilling som var formulert slik at svaret måtte bli nei. Det samme kommer til å skje neste gang, hvis ikke avgjørelsen er gjort.»

Hvis Arbeiderpartiet likevel skulle stemme for, vil det kun mangle tre stemmer i Stortinget. Torset mener flertall er innenfor rekkevidde. «Ja, hvis AP går for Nord-Norgebanen, vil det være en god sjanse. Med Frp ute av regjering er det ingen grunn for dem til å stå bak regjeringens nei. Frps representanter fra Nord-Norge er nok til å få flertall, men kun hvis AP sier ja.»

Torsets oppfordring til AP er stå for løftene fra valgkampen: «Det vil være et uforglemmelig svik hvis AP stemmer ned Nord-Norgebanen nå. I neste omgang blir det endeløse utredninger, og når vi vet at tilslutningen om slike store prosjekter går i bølger, kan et nei nå bety et nei for evig og alltid. Det er fullstendig uakseptabelt.»

Les mer om:

Leserinnlegg
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.