Bjørnen Børnis hadde funnet veien til Røst og Røst Brann- og redningsvesen,, noe ungene satte stor pris på. Her får Oda Hansine Eide en god bamseklem. Alle foto: Tom Ragnar Pederesen//Christel Eide.

Bjørnis på julemessa

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
02.12.2019 18:20 - OPPDATERT 03.12.2019 12:52

Søndag var det duket for julemesse i Querinihallen på Røst. Et av de mest populære innslagene var nok Bjørnis som hadde tatt turen til kommunen i anledning røykvarslerens dag.

1. desember er røykvarslerens dag, og på Røst hadde Røst Brann- og redningsvesen fått besøk av Bjørnis for anledningen. De var nemlig én av mange på stand under julemessa. Og folk møtte villig opp tross uværet som herjet Lofoten første søndag i advent.

For første gang gikk arrangementet i privat regi av initiativtakerne, ekteparet Christel og Torbjørn Eide. Tidligere har julemessa blitt arrangert av NettNo, men da de ikke hadde mulighet valgte paret å ta saken i egne hender. Overskuddet av messa skal gå Hjerteklubben på Røst sitt demensarbeid.

Bjørnis
- Vi var tilstede for å dele ut batterier til røykvarsleren, sier brannsjef Tom Ragnar Pedersen.

- Samtidig ville vi overraske ungene her ute. Så vi inviterte vår maskot Bjørnis, og jammen kom han, sier han.

Ungene flokket seg om Bjørnis, som delte ut både Bjørnisrefleks og klemmer til de som ville ha.

Bjørnis hadde med seg Bjørnisreflekser, og brannvesenet hadde en konkurranse hvor alle som besøkte standen kunne tippe vekta på brannbekledningen vår. Hvor mye veier jakke, bukse, støvler, hjelm, hansker, røykdykkermaske og bæremeis med luftflaske? Svaret var 20,88 kg.

Iren Sørensen tippet 20,2 kilo, og var dermed nærmest. Hun vant to trådløse røykvarslere.

Hils på Bjørnis. Ungene på Røst syntes det var stor stas å hilse på den den populære maskoten til alle brannkorps i Norge.

Heidi Evjen har gjort seg klar, så nå kan bare folket komme.

Lisbeth Karlsen og Hilde Grimstad betrakter det vakre håndarbeidet.

 

Les mer om:

Røst Julemesse
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.