Bønn fra 5. klasse til kommunen

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
18.06.2020 11:16 - OPPDATERT 18.06.2020 17:29

Vår skole er ikke helsefremmende. Det må vi gjøre noe med skriver 5. klasse ved Sørvågen skole i dette leserinnlegget.

Vår skolegård er gammel og grå, og den har lite farger og store grussteder. Det er en nokså stor skolegård, men lite å gjøre der. Bygningen er brun og svart, og fordi at takene er flate, så om man skyter feil så havner ballen på taket. Vi har et dårlig klatrestativ og en basketballbane uten en basketkurv (altså en basketkurv igjen) og fire av fem desser er ødelagte. Så denne skolegården er ikke helsefremmende.

Når vi ikke har en ordentlig skolegård, er det  mindre aktivitet. Vi mener at vi burde få en bedre skolegård fordi: Man får mye mer aktivitet som tilsvarer bedre humør og bedre helse. Man får lyst til å ha ute gym i stedet for inne. Man får mer lyst til å være på skolen og leke i stativene. Alle har noe å gjøre i friminuttene. Man får en bedre skoledag. Mer lyst til å være mere ute med vennene sine på fritiden i stedet for å spille på pc-en/telefon hjemme.

Selvfølgelig er det jo noen ulemper med og få ny skolegård. Her er en av noen få. Kommunen vår er en robek-kommune som betyr at den ikke kan ta opp lån for å bygge et nytt skur i skolegården osv.

Vi har noen forslag for å få inn penger til ny skolegård: loddsalg, spleis, og dugnad.
Vi kunne også ønsket oss klatrevegg, slåballnett (så ballen ikke slås ut)
Vi kunne tenke oss ulike lekeapparater som er beregnet for 1.-10. klasse.
Vi kunne ønsket oss mer farger, basketkurv, en basketball.

Dette har blitt tatt opp mange, mange, ganger i elevrådet, det ser ikke ut som vår stemme blir hørt av politikerne.

Med hilsen 5.klasse
Sørvågen skole

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.