STENGT ETTER TIPS: Et hybelhus i Vaglesvinger i Stamsund er stengt på grunn av manglende brannsikkerhet og overhengende fare for tap av liv. Foto: Avisa Lofoten

Brannvesenet stengte hybelhus i Stamsund

Skrevet av Lars Eidissen
26.01.2018 15:09

Etter bekymringsmeldinger gjorde Lofoten brann- og redningsvesen en vurdering som førte til stenging av et hybelhus i Stamsund

Vestvågøy kommune opplyser i en pressemelding at et hybelhus i Vaglesvingen i Stamsund er stengt.

"Årsaken er manglende brannsikkerhet og overhengende fare for tap av liv. Stengningen skjedde med bakgrunn i bekymringsmeldinger. Lofoten brann- og redningsvesen er avhengig av denne typen tips for å avdekke slike forhold," skriver Vestvågøy kommune i meldingen.

Varabrannsjef og leder forebyggende avdeling, Sara Johansson, utdyper til Avisa Lofoten:

 - Det flere forhold som tilsammen gjør bygget farlig å bo i brannteknisk sett. Det går på sannsynligheten på at det begynner å brenne og forhold som gjør at en brann fort kan bli veldig stor og det går på rømningsmuligheter.

Johansson opplyser om at hun nå skriver et vedtak om forbud mot bruk av huset. Huseier vil få pålegg om utbedringer for å høyne brannsikkerheten før huset kan tas i bruk igjen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.