Gode forhold bidro til at oppstarten av årets fiskerier var brukbare.

Brukbar start på fiskeriene

Skrevet av Andre Bruun
12.01.2021 08:15 - OPPDATERT 12.01.2021 11:31

Brukbare værforhold bidro til at oppstarten av årets fiske regnes som godkjent til tross for en ørliten nedgang i forhold til fjorårets første uker.

- Relativt rolig vær med kulde gjorde at vi er fornøyd med oppstarten av årets fiske. Spesielt i de nordligste fylkene har fisket vært godt, og det rapporteres om gode forhold for kystfiskflåten fra Lofoten og videre oppover til Finnmark, forteller Informasjonsleder Thor E Kalsaas i Norges Råfisklag.

-  For årets ti første dager ble det levert størst kvantum av torsk og sei fra kystflåten. Det ble levert størst kvantum av torsk i Vest-Finnmark og Troms, der det meste ble fisket med garn. En stor del av seifisket foregikk utenfor Vesterålen der det ble fisket med garn og snurrevad.

- Råfisklagets omsetning de ti første dagene av året ble på 167,9 millioner kroner, til sammenligning hadde vi de ti første dagene av fjoråret ei omsetning på 171,6 millioner kroner.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.