Odd Olaf Askeland, leder for BKKs hurtigladersatsning, skal bygge nytt ladepunkt i Gullesfjord. Foto: BKK

Bygger lynlader i Gullesfjord

Skrevet for Morten Moe, Gullesfjord, El-bil
08.02.2021 15:55 - OPPDATERT 09.02.2021 08:01

BKK håper laderen står klar før sommeren.

Fredag offentliggjorde Enova hvem som med deres støtte skal bygge nye hurtigladere i Nordland og Troms. BKK skal bygge ladere tre steder langs E10. Én ladeplass skal bygges ved Lofast i Gullefjord, mens BKK selv skal finne plassering til lader mellom Gimsøystraumen bru og Reine. 

Før sommeren
- Vi gleder oss til å tilby hurtiglading på nye steder i Lofoten. Vi vet både lofotværinger og turister savner flere hurtig- og lynladere i regionen, sier Odd Olaf Askeland, leder for hurtigladersatsningen i BKK i en pressemelding. 

Pandemisommeren 2020 fikk mange nordmenn ut på veien i eget land. Ikke minst ville mange oppleve Lofoten. Flere steder i Norge ble det meldt om køer på ladestasjonene. 

Har sett seg ut plasser
Enova har gitt BKK 18 måneders frist på å bygge de nye laderne, men Askeland ønsker å være tidligere ute.
- Mye tyder på at blir Norgesferie på nordmenn i år også. Derfor skal vi gjøre alt vi kan for å få laderen mellom Gimsøy og Reine opp før ferien. Det kan bidra til å redusere ventetid og køer på andre ladere i området, forklare Askeland. 

BKK har allerede sett seg ut aktuelle steder mellom Gimsøy og Reine. 
- Vi håper å snart kunne fortelle eksakt hvor laderen kommer, sier Askeland. 

Lynrask lading
Ladestasjonen BKK skal sette opp gjør at inntil fire biler kan lade samtidig. Det blir én 200 kw-lader, og én 50 kw-lader. To kan lade på hvert av punktene samtidig. 
- Vi har hurtig- og lynladere 137 steder i Norge, men dette blir våre fem nordligste hurtigladere. Etter flere sykkel- og ferieturer i området er det ekstra kjekt å få etablere seg i Lofoten, sier Askeland. BKK er blant de største på hurtiglading i Norge. 

Dialog om Lofast 
BKK ønsker å bygge ladestasjonen Lofastkrysset så raskt som mulig, dersom det er nok kapasitet tilgjengelig i strømnettet. 
- Vegvesenet har reservert kapasitet i området, i forbindelse med arbeid. Vi går nå i dialog med Vegvesenet for å se hva som er mulig å få til i Lofast-krysset, forteller BKKs prosjektleder Svein Harald Bjørlo. 

Skal bli størst på elektrifisering i Norge
BKK er et av Norges største kraftkonsern, med hovedkontor i Bergen. I tillegg til å drifte strømnettet til 450.000 vestlendinger og drive 38 vannkraftverk, har selskapet store ambisjoner innen elektrifisering. 

- Vi skal bli størst på elektrifisering i Norge. Vi har lenge bidratt til elbilrevolusjonen i Norge, men vi satser også stort på elektrifisering av oppdrettsanlegg, byggeplasser og andre bransjer. I Bergen åpner vi snart Europas største landstrømsanlegg for cruiseskip, og vi planlegger landstrøm i Ålesund og Nordfjordeid, sier konsernsjef Jannicke Hilland. 

[annonse]
I tillegg til laderne i Lofoten og Gullefjord skal BKK bygge hurtigladere ved Riksgrensen på E10 øst for Narvik, i Steigen og på Andøya. 

 

 

Pressefoto: Odd Olaf Askeland, leder for BKKs hurtigladersatsning. 

Les mer om:

Odd Olaf Askeland
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.