Rita Iren Nordheim, Tove Westgaard, Siv Arntzen og Linda Vibakk gleder seg til et rekordarrangement for Jenter i Juni. Foto: Benjamin Einarsen

Byr på gratis plogging

Av Benjamin Einarsen
28.05.2018 09:40 - OPPDATERT 28.05.2018 09:43

REKORDPÅMELDING: For 8. gang arrangeres Jenter i Juni på Leknes og i fjellene rundt. I år utvider de med en ekstra dag og inviterer til et nytt, spennende treningsfenomen.

Årets program for Jenter i Juni (7.-9. juni) består av ett foredrag, tre fjellturer og fire treninger. Arrangementet nærmer seg fullt påmeldt, men den første treningsøkten er gratis for alle som ønsker å delta:
- Sammen med vår foredragsholder og trener, Yngvar Andersen og han kone Liv Toftesnes, skal vi allerede torsdagen plogge i Leknes sentrum, forteller damene i Jenter i Juni.

Treningsfenomenet plogging

Plogging er rett og slett trening kombinert med plukking av søppel. Dette gir en gevinst både for egen helse og nærmiljøet. I følge NRK.no startet fenomenet i Sverige for to år siden, og har siden spredt seg over hele verden. Nå også til Lofoten.

- Alle jenter og damer inviteres til denne spennende plogge-økten sammen med oss, forteller Siv Arntzen i Jenter i Juni.

Tidligere trening

Også nytt av året er at programmet starter litt tidligere på lørdag, med oppvåkningsyoga kl. 09.00, og en sentrumstrening kl. 12.00. Fjellturer blir det også alle tre dagene, med forskjellig vanskelighetsgrad.

Med nå over 100 påmeldte og nesten samtlig tilreisende, ser arrangørene virkelig frem til en innholdsrik og ikke minst sosial helg:
- Vi har endret målgruppen vår over årene fra lokalt til nasjonalt, og ser at vi nå via facebook, instagram og tidligere deltakere allerede kan konstatere en rekordpåmelding, sier Rita Iren Nordheim.

Skryt og drivkraft

Arrangørdamen er enige i at rundt 100 påmeldte er perfekt for arrangementet, både for turene og overnattingen. I tillegg får de positive tilbakemeldinger på at gruppen er akkurat passe stor slik at alle får møtt alle.
- Vi får også mange tilbakemeldinger på hvor fint det er her, kanskje spesielt på Uttakleiv. Der har grendelaget virkelig gjort en innsats, og våre besøkende er helt henrykte av å være der ute, sier Arntzen.

- Det sosiale er noe av det viktigste med Jente i Juni, og de fleste påmeldte er jente-grupper, men de få som melder seg på alene blir aldri alene under Jenter i Juni. Vår drivkraft og motivasjon til å fortsette å arrangere Jenter i Juni, finner vi i den store gleden som vi ser år etter år hos våre deltakere, sier Nordheim.

Jenter i Juni i 2016. Foto: Ane Strømsvåg

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.