LA OM LIVSSTILEN: Chris Olsen fra Sørvågen skal sykle Norge på langs i sommer etter å ha slanket vekk 30 kilo og lagt om til en helt annen livsstil med trening og mindre mengder mat. Foto: Privat

Chris (27) har slanket seg 30 kilo. I sommer skal han ut på en vanvittig tur.

Skrevet av Lars Eidissen
17.01.2018 13:48 - OPPDATERT 08.01.2020 23:51

Chris Olsen og Gaute Tømmerås (26) skal sykle Norge på langs i sommer.

De to kompisene fra Sørvågen tar løs på den mektige etappen på 2.600 kilometer 29. juni i år.

- Det er egentlig tre-fire år siden vi fant ut at vi skulle gjøre dette. Jeg var 130 kilo tung og lekker. Nå er målet å være på 95 kilo til sykkelturen starter, sier Chris Olsen.

Selv om matchvekten, som i dag er 100, var en helt annen for noen år siden, var egentlig planen å sykle allerede da.

- Det var snakk om at vi skulle sykle, hvis det ikke ble husbygging på meg, men så ble det det, forteller Gaute ømmerås.

- I dag kan vi at det var veldig greit at han bygde seg hus og jeg fikk tid til å bygge meg ned, sier Olsen lattermildt.

MED PÅ TUREN: Gaute Tømmerås, utflyttet sørvågværing på Tverlandet i Bodø, skal sykle den lange turen sammen med Olsen.

- Går ikke an å holde på som dette

Om det store vekttapet forklarer 27-åringen:

- Jeg tenkte at det ikke går an å holde på som dette. Å være feit og full stort sett hele tiden er ikke noe liv å leve. Da var det bare å legge om og komme seg på fjellet og på sykkel, sier han.

- Hva er hemmeligheten til å gå ned så mye i vekt?

- Det er syklingen og treningen jeg har holdt på med.

- Har du lagt om på kostholdet?

- Nå spiser jeg kun én sjokolade om dagen i stedet for to, hehe. Neida, det er mengde det er snakk om. Jeg har ikke spist så mye sunnere, men mindre mengder, forteller Chris Olsen.

Ulik oppladning

Oppladningen er litt forskjellig for de to. Mens Chris Olsen satser på å en solid oppkjøring på to hjul etter at den heftige fiskesesongen er over, så har Tømmerås et langt mer avslappet forhold til oppgaven.

- Jeg sykler til og fra jobb. Det er cirka en kilometer, sier Tverlandet-bosatte Tømmerås - som la opp en habil fotballkarriere etter årets sesong med 3.-divisjonsklubben Junkeren.

Olsen skal på sin side sykle litt tøffere distanser.

- Jeg sykler minst én tur om dagen på to-tre mil. Det skal bli minst 100 i år før vi står klar på Nordkapp, varsler han.

Håper på sponsorer

Planen for den 260 mil lange sykkelturen er langt på vei lagt. Den skal gjennomføres i løpet av 22 dager.

- Kommer vi oss ned til Alta så skal vi være fornøyd, prøver Tømmerås seg med - før han blir raskt klubbet ned av Olsen, som er krystallklar på at de skal stå på to hjul på Lindenes i midten av juli.

Guttene håper å få sponsorer som kan bidra til å dekke noen av utgiftene på den kostnadskrevende kraftprøven.

- Det er en del utgifter som går på en slik tur, vi har lekt litt med tanken om å få litt sponsorer. Alt monner, sier Chris Olsen.