Christina Campo er ny redaktør i Avisa Lofoten. Her er hun avbildet sammen med hunden Casper utenfor deres nye hjem i Stamsund. Foto: Gustav Fauskanger Pedersen.

Christina er ny redaktør i Avisa Lofoten

Christina Campo (29) er klar for å innta redaktørstillingen og har mange gode ideer og ambisjoner for fremtiden til Avisa Lofoten.


– Menneskene i Lofoten er veldig spennende folk, både de som er tilflyttere og de som er født og oppvokst her. Jeg tror potensialet for mange gode historier er til stedet, og da håper jeg at Avisa Lofoten kan formidle dem, sier den nye redaktøren.

Campo kommer fra Lørenskog og har akkurat flyttet til Stamsund. Hun er derimot langt ifra helt fersk i Lofoten.

– Jeg flyttet først til Lofoten for halvannet år siden da jeg fikk jobb i Lofotposten i Svolvær, forteller hun. 

Ser frem til å sette i gang

Campo har jobbet som journalist helt siden hun var ferdigstudert ved OsloMET i 2018. Hun har blant annet jobbet for Lofotposten i en engasjementstilling på ett år, og før det har hun jobbet i Glåmdalen, en lokalavis i Viken og i Lindesnes Avis på Sørlandet. I tillegg har hun jobbet i både VG og Dagens Næringsliv. 

Etter et lite reiseavbrekk, der hun har reist med seilbåt fra Lofoten til Spania, er hun nå klar for å innta redaktørrollen. 

– Jeg tror det blir spennende å få prøve meg som redaktør. Det blir noe helt nytt. Jeg ser på redaktørens viktigste oppgave å gjøre redaksjonen best mulig. Da gjelder det å sørge for et godt arbeidsmiljø og å være på ballen om det som skjer i lokalmiljøet, sier Campo. 

Den ferske redaktøren legger til at det blir nytt å være den som setter ting i gang. Hun beskriver seg selv som en person som ofte bobler over av ideer og hun har ofte følt tidligere at det er mye hun ikke får gjennomført, da man gjerne blir bremset ned av andre arbeidsoppgaver eller beskjeder. 

– Nå håper jeg at jeg kan realisere mange av de prosjektene jeg har tenkt lenge på, sier Campo fornøyd. 

Vil ha høyere nyhetspuls og ungdomsredaksjon

Selv om Campo ikke vil fortelle om alle ambisjonene hun har for Avisa Lofoten, kommer hun med noen tanker om hva leserne kan forvente seg fremover.

– Jeg vil få en litt høyere nyhetspuls i Avisa Lofoten. Vi bør være bedre på aktualitetshendelser, uten å gi slipp på de lengre, gode sakene våre. Jeg tror det blir en bedre miks av saker fremover, og jeg håper leserne vil oppleve å kunne logge inn på Avisa Lofoten og bli fornøyde, uansett om de er på jakt etter sport, kultur, trafikkhendelser eller reportasjestoff, forklarer Campo. 

Videre sier den nye redaktøren at hun har en ambisjon om å få engasjert ungdommer:

- Jeg ønsker å starte en ungdomsredaksjon og håper å få engasjert unge skrivespirer i området. Jeg tenker det kan være en styrke å få høre hva ungdommen synes er viktig å skrive om, i tillegg til at ungdommene kan få litt arbeidserfaring og bygges opp som journalister. 

Hvorfor Lofoten?

– Jeg reiste til Nord-Norge ganske blåøyd, uten å ha vært her noe særlig før. Jeg ville føle på nordnorsk natur og prøve meg frem på ett nytt sted. Jeg visste det var vakkert her, men opplevde fort at det var langt vakrere enn det jeg hadde forestilt meg. Jeg er blitt veldig glad i stedene og folkene her, sier Campo smilende.

I tillegg er hun glad i at det er så mye å finne på og så mye som skjer i Lofoten.

– Jeg har jo hunden min, Casper, som jeg tilbringer mye tid med ute, og her er det mange flotte steder å være i naturen, sier hun.

I tillegg er hun glad for at det er så mye spennende som skjer i regionen, både innenfor politikk, klima og kultur. 

Vil engasjere lokalbefolkningen

Nå ser Campo mest frem til å bygge videre på Avisa Lofoten og å få frem potensialet for avisen og skribentene.

- Det er et godt utgangspunkt med stort potensiale her, sier hun. Håpet er at det skal bli en avis som flere vil lese og hvor flere finner viktige, meningsfulle saker. 

På spørsmål om hun gruer seg til noe i den nye jobben, svarer Campo at det er det egentlig ikke.

– Det er vel ingenting jeg gruer meg til, men det kan jo gjerne bli litt utfordrende og stressende å ha en lederrolle. Det å skulle være fersk i en stilling som redaktør, og da ikke alltid vite hvilke avgjørelser som er best, det kan jo bli litt krevende. Men, jeg tenker at med et godt samarbeid med redaksjonen kan man sammen finne den riktige veien å gå.

Til slutt presiserer Campo at hun håper at Avisa Lofoten kan engasjere lokalbefolkningen og være et sted hvor folk kan uttrykke seg.

– Jeg vil ikke at vi bare skal være en avis som skriver saker, men heller en avis som folk kontakter og sender inn sine meningsbidrag. Vi er veldig interesserte i å lytte til hva folk mener om alt fra skoletilbud til næringsliv til bygningsarbeid. Vi vil være et talerør for folk, avslutter hun.