- Jeg har vært lidenskapelig opptatt av hest og natur siden jeg var ei lita jente. Derfor var det ingen tvil da jeg fikk muligheten til å tilbringe et år sammen med hester turister og fastboende på Hov på Gimsøya, forteller Franziscca Reppmann fra Gøttinger i Tyskland.
Glad i NorgeHun har studert norsk, og snakker tilnærmet perfekt norsk, så det er nok av gammel vane at flere av de andre ansatte ved Hov gård snakker engelsk til henne.
- Norsken min er god, men det skulle bare mangle, siden jeg studerer norsk ved universitetet, sier Reppmann. Den tyske jenta kommer fra småbyen Gøttinger i Tyskland, der hun har levd side om side med hest fra hun var liten.
- Siste året har jeg vært Tour Manager for Hov Hesteturisme, en jobb jeg stortrives i, men nå må jeg tilbake til Berlin for å fullføre masteren min i Nordisk, sier hun. Når Reppman forlater Hov gård, er det Lisa Rokkan med røtter litt nærmere Hov som tar over.
- Opprinnelig er familien min fra Ramberg, så det blir nesten som å komme hjem, sier Lisa. Jeg skal gå over i stillinga til Franziscca når hun drar hjem. Da vil jeg være ansvarlig for alle de 60 hestene vi har i stallen her, forteller hun.

Stort sett hver eneste dag tar jentene turen til Svolvær i minibussen til gården og henter med seg et dusin turister som skal få ri hestene på Hov.
- Jeg har vært i Lofoten masse, så det er veldig fint å endelig få bo her litt fast, sier Lisa.
- Det er mulig jeg lærte å ri før jeg kunne gå ordentlig. Da jeg var 12 år, fikk jeg egen ponni, og siden da har jeg hatt min egen hest. Nå skal jeg ha ansvaret for 60, men det blir å gå helt fint, forteller hun. Familien til Lisa har vært aktiv i dressurriding miljøet, og har også arrangert tur ridninger, så det er en erfaren jente som snart skal ha ansvaret for Hov sine hester. Mye å gjøre
Dagene går fort unna når stall og turistbedrift skal styres. Med seg har de selvsagt eier av Hov hestegård, Frode Hov. Sammen serverer de et knallsterkt produkt til turister og lokalbefolkning som vil ri.
- Hele året er det noe å gjøre her. Det er midnattsolturer om sommeren, og når kulda kommer, så er det nordlysturer til hest. Vi har mange nybegynnere som vi instruerer, og så har vi gruppeturer som følger de gamle vikingveiene utover mot Vestvågøy, forteller Lise.
- De lengste turene vi tilbyr reisegrupper, er på fem dager. Da dekker vi det meste av øya og deler av Vestvågøy også.