ENORM INNSAMLING: Dag Hugo Olsens bursdagsinnsamling til Barnekreftforeningen har virkelig blitt stor. Det er samlet inn 108.000 kroner til formålet i skrivende stund, og hvis Olsen kommer seg på spinningtime i kveld, så øker det beløpet med flere tusenlapper. Foto: Lars Eidissen

Dag Hugo hadde kreft som barn. Til 36-årsdagen leverer han tidenes gave til Barnekreftforeningen

Skrevet av Lars Eidissen
06.03.2018 14:27 - OPPDATERT 06.03.2018 16:32

Dag Hugo Olsen har samlet inn godt over 100.000 kroner til Barnekreftforeningen til sin bursdag. I kveld skal han svette litt for de siste kronene.

Telefonen ligger knapt stille for gravdalsmannen Dag Hugo Olsen som fyller 36 år i morgen. For to uker siden startet han en bursdagsinnsamling til Barnekreftforeningen med mål om å samle inn 10.000 kroner. Tidlig tirsdag ettermiddag er summen oppe i 108.300 kroner.

- Det har jo nesten tatt helt av. Det er imponerende av folk at de er så engasjerte, sier Olsen og fortsetter: 

-  Jeg vet selv hvor fort det er å hoppe over slike ting. Det er virkelig bra.

Barnekreftforeningen har vært i kontakt og fortalt Olsen at innsamlingsaksjonen via Facebook er den første i sitt slag til Barnekreftforeningen. Men bare de siste dagene har flere andre innsamlinger til samme formål startet.

Les også: Idrettslag og grunneier i retten om tursti på Ballstad (+)

Personlig engasjert

Like før han skulle begynne på skolen tilbake i 1989 fikk Dag Hugo Olsen selv kreftdiagnosen. Det har gjort han personlig engasjert i barn med kreftsykdom.

- Jeg har fulgt med og har stort sett brukt å gi inn selv til innsamlinger til det formålet. Jeg vet hvordan det er selv, det er rart med det, sier 35-åringen.

- Hvordan minnes du å være kreftsyk som barn?

- Nei, det var ikke noe særlig. Ikke da i hvertfall. Det er tøft. Både på det ene og andre viset, både alt man må gjennom med medisinering og at man er syk hele tiden, sier Dag Hugo Olsen.

Han minnes et drøyt år med vekselvis skolegang og mange besøk på St. Elisabeth-sykehuset i Tromsø.

- Det er ikke alt jeg husker like godt, men jeg husker "slåsskamper" med sykepleiere i forbindelse med sprøyter og sånt. Jeg har helt enorm respekt for barnesykepleierne og det dem står i i jobben sin.

LES OGSÅ: Skolebesøket på privatskolen Vikten til Guds Menighet i Flakstad (+)

Veddemål

Da 100.000-kronersgrensen ble passert i formiddag, så vant Olsen også et veddemål med kamerat Runar Brekken, som er daglig leder i entreprenørfirmaet Alf Brekken og sønner.

- Han skal betale 2.000 kroner hvis jeg drar på spinning i kveld og da skal de ansatte der borte matche det, forklarer Dag Hugo Olsen med et smil.

- Får du noen vanlig gaver til bursdagen?

- Nei, jeg er ikke så glad i gaver og sånt egentlig. Og når man blir skikkelig voksen, så får man jo ikke så mange gaver. Kanskje bare fra besteforeldre og dem har jeg også bedt om å gi i stedet. De ble rørt, de har blitt mer engasjert i dette enn meg selv, sier Dag Hugo Olsen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.