Daglig leder ved Joker Sørvågen, Kristin Arntzen med to av sine gode medarbeidere, Jon Arvid Bendiksen og Snefrid Sandnes.

Den god naboen - har alltid vært der

Skrevet av Marked
13.03.2020 18:41 - OPPDATERT 14.04.2020 12:15

ANNONSØRINNHOLD: Joker-kjeden har tatt til seg slagordet «Den gode naboen». Det finner daglig leder ved Joker Sørvågen, Kristin Birgitte Arntzen helt naturlig

- Joker Sørvågen har ikke alltid vært en dagligvarebutikk. Min bestemor startet med en liten kiosk her i 1956. Så god gammeldags service er noe som er innprentet hos oss fra hennes tid som kioskdriver. Vi fikk beskjed om å alltid smile og å være hyggelige med folk, forteller hun.


Denne lille kiosken er opphavet til det som i dag er en goderne og flott Joker-butikk. På bildet ser vi Tor Arntzen, mannen til Solveig, som startet kiosken.

Hun husker oppveksten som barnebarn av Solveig Arntzen som god og trygg. Etterhvert overtok faren, Torstein Arntzen, driften og gjorde kiosken om til dagligvarebutikk. Derfra har det utviklet seg til det som i dag er en moderne og flott butikk med et vareutvalg som er imponerende.


Kiosken på Sørvågen gjøres om til dagligvarebutikk.

- Du kan si at vi er over gjennomsnittet interessert i frukt og grønt. Og folk er blitt mye mer bevisst på nettopp frukt og grønt. Det er en trend som vi mer enn gjerne følger opp, sier hun.

- Ta et produkt som søtpoteter. For bare et par år siden tok vi det inn i sortementet vårt. Da solgte vi kanskje to stykker og måtte kaste resten.  Nå selger vi to esker i uken. Vi har mye vegansk, vegetariansk og allergivennlige varer. Vi er veldig bevisst på nettopp slike ting, forteller Kristin.

- Og så er det slik at hvis folk savner noe i butikken og gjør oss oppmerksom på det, så prøver vi så langt det lar seg gjøre å ta inn det folk spør etter.


Joker Sørvågen går fortsatt under betegnelsen «kiosken» på Sørvågen, spesielt blant en del eldre kunder. Men det er ikke mye som minner om en kiosk lenger.

Joker glad
Joker har spesielle medlemsfordeler for sine medlemmer. Alle som blir medlemmer og nåværende medlemmer får hele 11 prosent medlemsbonus hver mandag fram til 23. mars.

Den gode nabo
På Sørvågen tar man slagordeet på høyeste alvor.
- Når vi har tid til det setter vi oss gjerne ned med kundene våre og slår av en prat med dem over en kopp kaffe og et wienerbrød. I kaffekroken vår er det ofte fullt opp av folk som ser på butikken som et hyggelig møtested i en hektisk hverdag. Det er klart at i høysesongen er det travelt i butikken, og alle syv ansatt, og sommervikarene har fullt opp å gjøre. Men god service går aldri ut på dato, så vi tar oss alltid tid til et smil og å hjelpe dem som trenger det, sier hun.

Har vi tatt inn en ny vare, og folk lurer på hvordan den anvendes, ja så gir vi dem gode råd og tips. Men så kommer det roligere tider, og da er det ikke uvanlig at vi  slår av en halvtimes prat med kundene.

Lofotfisket
Sommeren er høysesong, det er det ingen tvil om. Men det finnes også andre sesonger som gir butikken en oppsving.
- Det er helt klart at vi merker det godt når lofotfisket setter i gang. Da prøver vi å ha inne alt fiskerne spør etter, enten det er asiatiske sauser eller hanske. Mange båter bunkrer og da kjører vi varene ut til dem, forteller Kristin.

Støtter tiltak i nærmiljøet
Joker Sørvågen ble i 2019 kåret til årets Joker-butikk i region nord. De ble nominert tiil NM i frukt og grønt i fjor, og er det også i år.
- Det er kjempehyggelig at vi får slike utmerkelser og at arbeidet vi legger ned har blir lagt merke til. Minst like viktig er nærmiljøet for oss. Derfor er vi sponsorer for Reine IL, som gjør en formidabel innsats i lokalmiljøet. Og vi er også sponsor for Cellolyd Lofoten, som musikalsk sett har satt Lofoten på kartet. Og når det skjer andre ting i nærmiljøet støtter vi også godt opp om det. Vi har mange trofaste kunder, og for oss er det viktig å møte hver enkelt med et smil. Vi er den gode naboen, avslutt Kristin, med et smil - selvfølgelig.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.