SOMMERDRIFT: Det blir sommerdrift, altså i praksis sommerstengt for fødsler, på Gravdal sykehus fire uker i sommer. Foto: Arkiv

Det blir sommerstengt på fødestua på Gravdal også i år

Av Lars Eidissen
12.04.2018 20:54 - OPPDATERT 13.04.2018 14:31

Det blir 4 uker sommerstengt på fødestua på Gravdal også i år.

Det informeres i et brev fra Nordlandssykehuset ved administrerende direktør Paul Strand og klinikksjef ved fødeavdelingen Nina Jamissen.

- Fødestua ved NLSH Lofoten vil også i 2018 ha sommerdrift i 4 uker. I år blir perioden 9. juli til 6. august, står det i brevet.

Gravdal sykehus har hatt sommerstengt de to foregående årene.

- Beslutningen om sommerdrift ved fødestua ved NLSH Lofoten er gjort med bakgrunn i kravene som fremkommer i den nasjonale veileder «Et trygt fødetilbud – kvalitetskrav i fødselsomsorgen». Den stiller krav til beredskap og en høyere bemanning, også i sommerferien, forklarer man i brevet.

- NLSH er godt i gang med forberedelser til sommerdrift i Lofoten, og vi vil informere de gravide gjennom brev og muntlig kommunikasjon. Nordlandssykehuset skal sørge for at både gravide, fødende og kvinner med gynekologisk problematikk, hjemmehørende i Lofoten og omegn, blir ivaretatt på en god måte, står det videre i brevet.

Følgende tilbud opprettholdes på fødestua på Gravdal under perioden med "sommerdrift":

Svangerskapspoliklinikk, barselspoliklinikk, gynekologi, følgetjeneste og jordmorberedskap.

Det vil til enhver tid være jordmor og gynekolog i beredskap ved NLSH Lofoten.

- I tråd med nasjonal veileder anbefaler vi at den gravide reiser til avtalt fødested en uke før termin, står det i avslutningen på informasjonsbrevet.

 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.