Dødsulykken på E10: –⁠ Vi har dannet oss et bilde

Politiet jobber videre med etterforskningen i forbindelse med at en fotgjenger mistet livet i en trafikkulykke i Kabelvåg onsdag.


Politiet startet etterforskningen onsdag. Torsdag formiddag opplyser fungerende politistasjonssjef ved Svolvær Politistasjon, Lars Okkenhaug, at de jobber videre med etterforskningen.

– I går holdt vi på hele dagen med tekniske undersøkelser, der det kom folk fra vegvesenets ulykkesgruppe. Vi hadde også krimteknikere som gjorde en stor jobb. Vi ble også ferdige med jobben på stedet da.

– I dag jobber vi med å avhøre vitner, legger han til.

Vil få inn alle rapporter
På spørsmål om det er mulig å si noe om når politiet kan gå ut med funnene i etterforskningen, svarer han at det ligger litt frem i tid.

– Vi ønsker å få inn alle rapporter før vi sier noe offentlig. Men vi har dannet oss et bilde og har noen hypoteser.

Okkenhaug har uttalt til Lofotposten at sjåførens førerkort ikke er beslaglagt, noe han også bekrefter overfor Våganavisa.

Vil ha flere tips
Politiet har tidligere uttalt at de ønsker tips i saken, noe de har fått. Men de vil ha flere. Særlig fra personer som kjørte mellom Svolvær og Kabelvåg før klokken åtte onsdag morgen.

– Vi vil høre om de har gjort noen observasjoner av folk som går langs veien, og som kan hjelpe oss å sette ting inn i en sammenheng, slår Lars Okkenhaug fast.