Elin Pettersen gir bort brudekjolen til en som ikke har råd til å kjøpe egen.

Donerer bort brudekjolen

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
11.08.2019 16:18 - OPPDATERT 11.08.2019 17:55

Elin Pettersen fra Fredvang mener samfunnet i dag er preget av mye egoisme. Hun vil gjerne gjøre noe for en som har lyst, men kanskje ikke råd til å gifte seg.

- Det å gifte seg i dag koster gjerne fort hundre tusen kroner, for det konkurreres ofte om å ha det flotteste og dyreste bryllupet, og sosiale medier gjør ikke saken noe bedre, mener hun.

Lørdag kveld la hun ut et innlegg på Facebook hvor hun skrev at hun ville donere bort brudekjolen sin.

- Jeg har ikke bruk for den lenger, for jeg er ferdig giftet. Sånn er det. Og jeg ser ingen hensikt i å ha den hengende i skapet bare for at de som kommer etter meg skal kaste den når jeg en dag er borte, sier hun.

Vil ikke selge
- Men kunne du ikke solgt den for, for eksempel halv pris og fått igjen noen kroner?

- Det kunne jeg sikkert, men det vil jeg ikke. I dag er det blitt sånn at mange tenker kun på seg selv og skal ha betalt for den minste lille ting, selv blant venner. Jeg vet at mange jenter drømmer om å gifte seg, men selv det å leie en kjole er kjempedyrt. Så jeg velger å donere den bort, sier hun.

- Medmenneskeligheten er praktisk talt forsvunnet, og jeg vil bidra til at en jente kan få realisert drømmen om å gifte seg uten at de skal bli ruinert. Det er dyrt nok å etablere seg med hus, familie og barn, sier hun.

Enorm respons
Reaksjonene har ikke ventet på seg, og hun får henvendelser fra hele landet.

- Det er under et døgn siden jeg la ut innlegget, og sist jeg sjekket var det delt 1.375 ganger. Jeg får henvendelser fra hele lander fra jenter med rørende historier, så jeg skal nok finne en verdig arvtaker, forteller hun.

Stiller visse krav
Elin vet at det nok er mange som ser muligheten til å sikre seg en dyr kjole, for så å utnytte situasjonen.

- De som tar kontakt skal få fortelle sin historie, og jeg skal forsikre meg om at ønsket om å gifte seg er reelt. Jeg skal nok stille krav til vedkommende som til syvende og sist får kjolen, for jeg vil ikke gi den bort og så se den på «kjøp og salg» to uker etterpå, sier hun.

- Den som får den skal få ta bilde på bryllupsdagen slik at jeg ser at den blir brukt til det den skal brukes til, og jeg er ganske sikker på at jeg kan være med å glede noen på det som er den største dagen i manges liv, sier hun.

Brudekjolen som Elin Pettersen ønsker å gi bort.

Les mer om:

Brudekjole
Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.