Foto: Lofoten friluftsråd.

Duket for ungdomscamp på Offersøy

Er du eller kjenner du en ungdom mellom 13 og 16 år som digger natur? I august tilbyr Lofoten friluftsråd en innholdsrik naturopplevelse for akkurat denne målgruppen.

Les også:
Lederen av Lofoten fritidsråd, Peter Andresen, snakker varmt om den kommende langhelgen. Det er 10.-12. august at campen inntar Offersøy i Vestvågøy. Da er det duket for aktiviteter, bålkos, overnatting og annet som hører til en optimal camphelg.  

 

-Ungdom er lite ute i forhold til tidligere.

Andresen opplever at mange unge nå er mindre ute enn tidligere. De velger å bruke tiden inne, heller enn å utnytte naturen. Han skylder dette fenomenet på tiden vi lever i.

I denne sammenheng er han stolt arrangør av friluftscampen. Campen skal virke som en inspirasjon. Han ønsker ikke å tvinge ungdommer ut, han vil at ungdommer selv skal ønske å ta turen ut i naturen.

-Vi ønsker å gi ungdommer fantastiske uteopplevelser, erklærer han.

SUP, buildring, snorkling, fjelltur og Nature challenge er blant fristelsene på campen. I tillegg blir deltakerne å sove i telt og lavvo, forteller Andresen som lover fine sosiale stunder.

 

All lofotungdom er invitert

[annonse]
Arrangøren ønsker ungdom fra hele Lofoten til å ta turen. Han forteller at alle mellom 13 og 16 år i Lofoten er velkommen til å søke. Videre understreker han at det bare er 50 plasser og at søknadsfrist er 1. august.

Dette er den fjerde campen i rekken og den første i Vestvågøy. Erfaringene fra tidligere er gode. Andresen sier at tilbakemeldingene de har fått fra årene før har vært veldig bra.

Tidligere har gjengen bestått av ungdommer fra hele Lofoten, som betyr at mange ble kjent med nye mennesker. Han beskriver campen som veldig sosial, og håper mange tar turen for å knytte nye vennskap.

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.