Edvard tar en sesong til i Myklevik gartneri

Skrevet av Marius B. Staveli
25.01.2019 10:45 - OPPDATERT 25.01.2019 13:57

Edvard Wasseng var ikke ferdig som gartner alikevel.

I fjor meldte Edvard Wasseng at han hadde solgt Myklevik Gartneri, og at det var siste sesong han drev gartneriet i Stamsund. Nå melder han at han går på en sesong til.

Wasseng startet opp gartneriet i 1970, og har holdt lofotværinger med værharde planter i en mannsalder. I fjor solgte han gartneriet. Tanken var å pensjonere seg, men han melder nå at han går på en ny sesong som gartner i Stamsund.

– Vi kommer opp den første uka i februar. Det er jo mye arbeid som må gjøres for å få plantene klare til sommeren. Vi produserer alt selv, det vil si at vi kjøper inn stiklinger og frø. Dette er ikke noe som bare popper opp og står i blomst, forteller Wasseng.

Etter at gartneren meldte sin tilbakekomst har det haglet inn med gode meldinger.

– Det var hyggelig, og veldig overraskende. Jeg var ikke klar over at vi var så dypt savna, sier Wasseng som i dag bor utenfor Tvedestrand på Sørlandet.

Wasseng forteller at han gleder seg til å ta fatt på en ny sesong.

– Når man går inn i gartneriet i februar... Ute er det en halv meter snø, men inne i drivhuset er det 20 grader og grønt. Man kommer inn i en helt annen verden, forteller Wasseng.

– Så du er ikke ferdig som gartner?

– Ferdig blir man ikke før man dør. Det er en livsstil. Jo eldre man blir, jo nærmere kommer man jorda, sier Wasseng som regner med å åpne dørene til Myklevik gartneri i mai.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.