Skriftlig og muntligeksamener i Vest-Lofoten avlyst

Eksamener avlyst

Skrevet av Andre Bruun
25.03.2020 15:53 - OPPDATERT 26.03.2020 06:31

Regjeringen opplyste i dag om at alle eksamener for landets ungdoms- og videregående skoler er avlyst. Koronautbruddet gjør at regjeringen velger å avlyse alle vårens skriftlige eksamener for elever i grunnskolen og videregående, melder kunnskapsdepartementet.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) sier i en pressemelding at avgjørelsen vil ikke få så store konsekvenser for de elevene som f¨r avlys eksamen.
- Standpunkt utgjør over 80 prosent av karakterene på ungdomsskole og videregående.
- Vi ønsker at skolene og lærerne nå skal prioritere ressursene sine på det som er aller viktigst – nemlig å gi en god opplæring til alle elevene, og sikre at elevene får en god sluttvurdering i form av standpunktkarakter, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Privatister og lærlinger prioritert 
– En viktig prioritet for oss har vært at situasjonen vi er i nå ikke skal forsinke noen i videre studie- og karriere-løp. Men vi vil prioritere alle våre ressurser for å få sikre at privatister og lærlinger, som er helt avhengig av å få gjennomført eksamen, får det, melder kunnskaps. og integreringsministeren.
- Vi er glade for at denne avgjørelsen ikke ødelegger for lærlingene våre, og  håper alt som er mulig gjøres for at fagprøvene blir tatt til rett tid, sier Sten Roger Sandnes, leder i FOKLO i en kommentar.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.