Eli Folden arrangerte søndag skirenn for små og store på Nappskaret. Smilet og latteren var aldri langt unna, verken hos Folden eller ungene.

Eli er hele Napps gledesspreder

Skrevet av Thomas Rud
23.02.2019 12:00 - OPPDATERT 24.02.2019 12:04

Eli Folden har mange jern i ilden og en finger med i det meste på Napp. Juletrefester, 17. mai-feiringer, myldrekvelder og skirenn er noe av det som har bringer frem smilene i bygda.

Søndag sitter nok en gang smilene løst. Skitrekket på Nappskaret er åpnet, skirennet  er i ferd med å bli satt i gang. 

Som så mange ganger før er primus motor Eli Folden. Hvis frivilligheten på Napp hadde et navn ville mange trukket frem henne. 

– Det er vel et ordtak som heter at den beste gleden er å glede andre. Smilende unger er den beste hjertemedisinen, sier Folden, mens hun deler ut startnummer for skirennet til glade barn. 

Til Lofoten i 1997
Hun kom til Lofoten og Napp i 1997 som lærer, og fikk dermed raskt kontakt med både barn og deres foreldre. Da skolen ble nedlagt for noen år siden synes Folden det var for galt at man ikke skulle fortsette å ha sosialt samvær. Dermed videreførte hun juletrefester, 17. mai-feiringer, myldrekvelder, skirenn og andre små og store arrangement som bandt bygda sammen. 

Eli Folden setter i gang skirennet søndag. Hun synes det er stas å skape møtplasser for både ung og gammel i nærmiljøet.

– Når ungene har det bra har jeg det bra. Det å ha plasser man kan samles er positivt for både Napp og Flakstad. Det er fint og sosialt. I tillegg er det viktig å treffe hverandre på tvers av aldersgrupper, forteller Folden. 

Det å ha felles møteplasser er noe som ligger Foldens hjerte nært. Flere av ungene  kommer fra tre forskjellige skoler, og arrangementer og myldrekvelder bidrar til at flere blir kjent med hverandre. 

– Jeg har jo selv lyst til at det skal foregå noe, og hvis jeg likevel skal være der kan jeg like gjerne være den som drar det i gang, fortsetter Folden. 

Også denne søndagen har mange møtt opp for å gå på ski og få seg noe godt fra kaféen. Turid Aksberg fra Sund har tatt med seg barnebarna Luna og Linnea på skirenn. 

[annonse]
Turid Aksberg hjelper barnebarnet Linnea på med skiene før søndagens skirenn på Nappskaret. Bak er barnebarn Luna klar til innsats med ski på beina.

– Eli er en skikkelig pådriver. Hvis ikke hun hadde stått på er det mye som ikke hadde blitt arrangert her. Når andre sier nei sier hun ja, forteller Turid. 

Alle kan bidra litt
Folden mener folkene hun møter i nærmiljøet er trivelige, og sier de står godt sammen. 

– Jeg vil si folket her er uthøytidelige og lette å komme i prat med. De fleste har også tid til å stanse å slå av en prat når vi møtes, sier Folden. 

Likevel har hun merket at tidsklemma blant folk også har kommet til Napp. Hverdagen er travel. Derfor oppfordrer Folden alle som har mulighet til å bidra med det de kan. 

– Hvis aller bidrar med litt har vi fortsatt muligheten til å ha en aktiv bygd med mye som skjer på fritida, forteller hun. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.