Anne B. Ragde liker seg selv bedre i naturen og sier hun ikke hadde klart å skrive en roman der handlingen utelukkende var lagt til en by.

Elsker naturen og Reine ord

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
06.06.2019 21:54 - OPPDATERT 06.06.2019 22:02

For forfatter Anne B. Ragde er det nærheten til naturen som gjør at hun kommer til Lofoten og Reine ord for tiende gang.

- Det er kun en av festivalene jeg ikke har fått med meg. Da måtte jeg sitte inne og jobbe. Men ellers har jeg vært her hvert eneste år, forteller hun.

- At festivalen ligger i så naturskjønne omgivelser, gjør at det for meg er den fineste litteraturfestivalen jeg kan delta på, sier hun.

- Så det er ikke noe du sier bare fordi det forventes av deg?

 Liker seg i naturen

- Nei, overhodet ikke. For meg er det viktig å la naturen komme inn. Og jeg liker meg selv bedre i naturen. De fire første årene på hytta hadde jeg ikke engang TV. Jeg liker imidlertid debatter og så fikk jeg av og til besøk av noen som ville se noe på TV. Så da skaffet jeg et lite TV som jeg presset inn i et hjørne, sier hun lattermildt.

Hun forteller at naturen også er en viktig del av hennes forfatterskap.

- En av mine romanfigurer elsker drittvær. Det sier noe om hvor tøff hun er. Jeg tror rett og slett ikke jeg kunne skrevet en roman der handlingen utelukkende var lagt til et bymiljø sier hun.

 Gjerne tilbake
Hun kommer gjerne tilbake til Reine. Det er noe med hele konseptet som appellerer til den folkekjære forfatteren.

- Nøkkelen til suksess er å ikke gjøre det for stort. Det er mange som går i den fella at når de får suksess at de skal ekspandere å gjøre alt så mye større. Reine ord kunne flyttet over i en skoleaula eller flyttet hele festivalen til Svolvær, men det har ikke de ikke gjort. De har prøvd litt forskjellig, men valgte til slutt å holde det her på Reine, kanskje heller i en nedskalert form. Så Lofoten, naturen og festivalen. Det blir ikke bedre enn det.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.