Både Vegard Solbakken i uteseksjonen og turistene Emmelie Nilsson og Alex Stephenson er enig i at de to nye toalettanleggene i Moskenes er gode nyyheter for både fastboende og turister.

Endelig er toalettene operative

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
19.07.2019 17:57 - OPPDATERT 22.07.2019 00:59

Etter massive henvendelser fra fortvilte innbyggere, har endelig Moskenes kommune fått på plass to toalettanlegg.

Alexander Stephenson fra Canada har vært i Lofoten fire ganger. Tre av gangene har han vært i Moskenes.

- Dette er et kjempebra tiltak. Jeg har teltet ved Sørvågvannet tidligere, men har hatt problemer med å finne gode teltplasser. Det er ikke det at de ikke har vært der, men med en gang du finner en plass så er det fullt av ekskrementer og dopapir. Det er ikke videre morsomt. Så det er virkelig flott å komme hit og bli møtt med denne nyheten, sier han.

Svenske Emmelie Nilsson kan ikke være mer enig.

- Det er andre gang jeg er her, og selv om det koster en tier for å bruke toalettene så er det så absolutt verdt det, mener hun.

Hektisk for uteseksjonen
Vegard Solbakken som jobber i uteetaten i Moskenes er både stolt og glad for at anlegget nå kan tas i bruk.

- Selve bygget kommer ferdig montert, men alt av uteareal er det vi i uteseksjonen som har stått for. Elektrikeren var ferdig i går, sier han.

Bygget er koblet til kloakknettet, så man slipper tungvint tømming, forteller Solbakken.

- Det er også satt opp et tilsvarende anlegg i ytre Reine havn. De ble operative samtidig i dag. I tillegg er det satt opp to meget praktiske søppelcontainere med et lite vindu slik at man kan se når det begynner å bli fullt. Leverandøren har lovet å tømme den i løpet av dagen når vi gir beskjed om behovet, sier han.

Bønn til næringslivet
Vegard har imidlertid et ønske overfor næringslivet i Moskenes.

- Nå har jo som kjent ikke Moskenes kommune så mye midler å skryte av. Det er behov for flere slike anlegg i kommunen. Hva om næringslivet, som faktisk tjener penger på turistene kan være med på å spleise på i hvert fall to anlegg til. Jeg håper noe kan plukke opp hansken, sier han.

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.