Joachim Larsen, Julianne Pedersen, Nora Ostad, Maria Rasmussen og Ella Eriksen i Engasjert Ungdom i Moskenes, vil lage en ny versjon av «Ongan i Lofoten», og presentere en video som viser hva ungdom i Moskenes faktisk driver med.

Engasjert for Arctic Race of Norway

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
13.06.2019 17:52 - OPPDATERT 14.06.2019 21:12

Engasjert Ungdom i Moskenes (EUIM) ble spurt om de ville bidra med noe i forbindelse med Arctic Race of Norway. Selvfølgelig sa de ja.

- Vi har mange gode ideer, men vi tenker at det er bedre å konsentrere seg om et par av dem, for å gjøre dem så gode som mulig, sier nyvalgt leder, Julianne Pedersen.

Arctic Race har start på Å i Lofoten 15. august. Da settes det opp en stor scene i fiskeværet der det skal være forskjellige innslag. Et av dem vil EUIM stå for.

- Det finnes en fin gammel sang av Jack Berntsen som heter «Ongan i Lofoten». Den tenkte vi at vi skulle invitere elever fra barne- og mellomtrinnet til å synge på, kvitterer Ella Eriksen, nestleder i gruppa.

Planen er å lage en helt ny versjon av sangen

«Historisk» sceneshow.

Maria Rasmussen, Nora Ostad og Joachim Larsen har allerede klart for seg hvordan sceneshowet må bli.

- Hele verden blir å følge med på det store sykkelløpet. Så da er det viktig at vi viser hva vi har levd av her, hva som er våre røtter. Så de som stiller på scenen stiller i oljehyr, med sydvest, tørrfisk og kanskje litt garn. Det skal i hvert fall ikke være tvil om hvor vi er i verden, sier de.

Filmpresentasjon

Julianne mener at de også skal satse på en helt annen ting.

- Ungdommene her i Moskenes gjør faktisk veldig mye positivit sammen. Derfor er én av ideene som vi tenker å gjennomføre å lage en videopresentasjon av det vi faktisk gjør sammen på fritiden, sier hun.

- Hvilke konkrete ting tenker dere på?

De andre kommer med forslag på rekke og rad.

- Vi er kjører båt. Vi spiller fotball. Vi bader fra «Storstupet» ved Sørvågvannet. Vi skjærer torsketunger på vinteren, svarer de.

- Selv bare det å henge sammen utenfor butikken kan dokumenteres i en video, sier Julianne.

- Vi sitter ikke bare inne, det ønsker vi å dokumentere. Å kunne gjøre dette i forbindelse med Artcic Race er en unik mulighet. Samtidig bidrar vi til den folkefesten som sykkelløpet blir, sier hun

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.