Dette minihuset sto utstilt i 2017 på Leknes utenfor Leknes Bo- og servicesenter. Foto: Benjamin Einarsen.

Er minihus et kinderegg som gir alt en vil ha - eller er det starten på en ny slum?

Skrevet av Maja Borgvatn Karlsen
02.08.2018 10:11

Lofoten Matpark arrangerer på nytt minihuskonferanse på Leknes i Lofoten. Det er andre året, og i fjor var over 100 personer som fulgte konferansen.

Lofoten Matpark har over en tid arbeidet med nye boformer og ny teknologi for boliger via sitt arbeid rettet mot minihus. Matparken har tidligere utarbeidet enn rapport for å se hvordan man kan bruke minihus for å imøtekomme etterspørselen av boliger i distriktene. I etterkant av dette har Matparken jobbet opp mot både lokale og nasjonale bedrifter i minihussammenheng.

- På årets konferanse 10. august finner vi varierte og spennende innledere. Vi kan nevne at minihusentusiast Vegard Heide fra Husbanken kommer for å analysere denne nye trenden. Han stiller seg spørsmålet om minihus er et kinderegg som gir boende alt de vil ha - eller om det er starten på en ny slum, sier Ørjan Arntzen i Lofoten Matpark

Oppføring og fullføring

Marte Lyngaas fra Valrygg Studio, et Københavnbasert arkitekt- og designfirma, kommer for å fortelle om deres oppføring av nye minihus på Lovvund. Valrygg Studio har engasjert seg i utviklinga av minihus og har fått muligheten til å fullføre minihusprosjekter i Nordland, skriver de i en pressemelding.

- Lokalt fra Lofoten får vi presentert tre minihusprosjekter. Tind Arkitektur vil presentere et nytt konsept for minihus i moduler, Frode Hallingbye forteller om sitt selvutviklede konsept og utordringene med å finne lokale tomter og Tove og Espen Sandsund Seierstad vil presentere sitt miljøhus som nettopp har vunnet miljøprisen til Vestvågøy Kommune.

I tillegg vil LofotenMat presentere hvordan minihus kan brukes i mat- og reiselivssammenheng via deres nye prosjekt Moving Moods.

 

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.