Leknes sine fotballherrer tok imot Melbo i tredjedivisjon 2. påskedag.

Et poeng på fem kamper

Skrevet av Marius B. Staveli
13.05.2019 11:27 - OPPDATERT 13.05.2019 15:51

Leknes FK har fortsatt til gode å score mål i 3. divisjon.

Leknes har hatt en forferdelig sesongstart, og ligger nest sist på tabellen i sin gruppe i 3. divisjon.

– Vi må score mål, vi må ta poeng og vi må vinne på hjemmebane om vi skal berge i 3.-divisjon, sier trener Robin Andre Hansen.

Leknes åpnet med stortap, 6-0 borte mot Lillestrøm 2. Siden har det blitt uavgjort, 0-0 mot Melbu på hjemmebane, 3-0-tap borte mot Hønefoss og 0-2-tap hjemme mot Finsnes. Og sist et 3-0-tap borte mot Tromsø 2.

Etter fem kamper i 3. divisjon står Leknes med 1 poeng, 0 mål i ligaen og 14 baklengsmål.

Leknes har kun et mål så langt i årets sesong, et trøstemål i 8-1-tapet borte mot 4.-divisjonslaget Skånland i årets første kamp: Kvalifiseringen til NM.
– Det var en kalddusj, men vi var klar over at det kom til å bli en tøff kamp. Vi dro til Skånland med et «guttelag», sier trener Robin Andre Hansen.

Fremgang i laget
Etter braktapet mot skånland fryktet mange av gutta på laget at det kom til å bli stygge siffer borte mot LSK. Det ble det forsåvidt også, men etter kampen satt laget igjen med en god følelse:
– I om lag en halv time var vi på høyde med Lillestrøm. Vi skapte sjanser uten å slippe til de store sjansene. Vi kjente på at på vårt beste er vi på deres nivå. Det er en god følelse når de stiller med fem spillere fra A-lagstroppen, sier Hansen.
– Og etter Skånlandkampen var det nok de som fryktet en mye dårligere opplevelse, sier treneren.
Da var uavgjortkampen hjemme mot Melbu en større skuffelse.
– Vi tok med oss en god følelse inn i kampen, og med litt hell kunne vi vunnet den, men også her merket vi at vi hadde en fremgang i laget, sier Hansen.
0-3 borte mot Hønefoss var heller ingen nedtur.
– Det er mange lag som kommer til å reise fra Hønefoss med tap, og med flere innslupne mål. De er et av de beste lagene i ligaen, sier Hansen.
– Og vi hang greit med i første omgang, og lå bare under med et mål til pause. Så gikk lufta litt ut av ballongen etter at de scoret nummer to. Det var uansett en fin opplevelse å få spille på en eliteseriestadion med mye folk og masse liv, sier Hansen.

Sent i gang
– Hjemme mot Finsnes forsøkte vi å presse høyt fra start. Det var vellykket, men utover i andre omgang ble vi slitne og gikk tom for energi og taper fortjent 0-2. Vi hadde et mål om å score i første omgang, det klarte vi desverre ikke, sier Hansen.
Så langt står Leknes uten mål i ligaen, og Hansen erkjenner at det er et problem.
– Vi må score mål, vi må ta poeng og vi må vinne på hjemmebane om vi skal berge i 3.-divisjon, sier Hansen.
– Men ser vi bak tallene, så ser vi at spillerne har fremgang. Vi fikk på plass de siste spillerne sent, og det kan hende ting hadde sett annerledes ut om de hadde vært med oss under hele oppkjøringa. Det må vi lære av, sier trener Hansen.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.