Kim Arne Nilsen fra Ballstad trives godt i nykantina på Vest-Lofoten VGS

Fagbrev betyr mye

Skrevet av Andre Bruun
31.01.2020 06:00 - OPPDATERT 08.02.2020 23:17

På kantina inne på det nye bygget til Vest-Lofoten videregående skole på Leknes er det hektisk aktivitet. Midt oppi lunsj, middag og småretter står Kim Arne Nilsen og svinger kjeler og kasseroller.

Det er mye nytt for kantinepersonellet på Vest-Lofoten videregående skoles storstue å forholde seg til. For lærling Kim Arne Nilsen er det ikke enkelt å orientere seg i alt det nye.

Tilpasser seg nytt kjøkken 
- Det har vært en opplevelse for alle oss som er her på kjøkkenet, å orientere seg i alt det nye som er på plass her. Vi er selvsagt svært glade for at vi har fått et supermoderne kjøkken. Samtidig er det sånn at vi arbeider her, og det tar litt ekstra tid og ressurser å finne ut av helt nye løsninger på rom og utstyr, sånt som før gikk på automatikken, forteller Kim Arne Nilsen, som altså er lærling ved kjøkkenet på Vest-Lofoten videregående skole.

Kjøkkenet skinner for forbipasserende, og for utenforstående ser det ut som et herlig sted å tilbringe arbeidsdagen sin, noe det også vil bli på sikt.
- Jeg er midt inne i lærlingetiden min her på kjøkkenet, og dagene er ekstra hektiske nå i innkjøringsfasen av kjøkkenet, sier han.

Fagbrevet betyr mye 
For Nilsen og alle andre som holder på med lærlingetiden er det endelige målet et fagbrev som gir økte rettigheter og muligheter i et trangt arbeidsmarked, eller som kan åpne veien for videre studier.
- Når jeg begynte på restaurantfaget, så var jeg ikke helt sikker på hva jeg gikk til. Skal jeg være ærlig så var og er jeg fortsatt usikker på hva jeg vil bli i fremtiden, men et fagbrev er uansett svært ettertraktet.

Fagbrevet gir rett til videreutdanning innen et bredt spekter av fag som han eller andre kan velge å benytte seg av om de ønsker det. For øyeblikket trives han imidlertid godt i lærlingejobben.
- Kantina her er kjempetrivelig å arbeide i. Jeg har blitt tatt i mot på aller beste måte, og føler at vi har et godt arbeidsmiljø og gode arbeidskolleger her, det er nok ikke en selvfølge for alle som skal ut i arbeidslivet, sier han.

Til sammen med studiene som han gjennomførte på Gravdal, tar det fire år uten opphold å komme seg gjennom studieretningen han har valgt. Nilsen er heldig på den måten at han kan benytte seg av å bo hjemme om han vil. Familien er opprinnelig fra Drammen, men han har bodd de siste fjorten årene på Ballstad og føler seg mest som en Vest-Lofoting.
- jeg ser på meg selv som Ballstadværing mer enn noe annet, og jeg tror nok jeg godt kan komme til å slå meg ned her når jeg har blitt helt ferdig med studier og lærlingetid.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.