KULTURSJEF: Enhetsleder for kultur i Vestvågøy kommune, Richard Brattli, jobber med tiltak mot barnefattigdom.

Får 450.000 kroner til tiltak mot barnefattigdom - slik skal pengene brukes

Av Lars Eidissen
16.05.2018 14:39 - OPPDATERT 16.05.2018 14:53

Richard Brattli håper fortsatt at Vestvågøy kommune kan ende opp med like mye midler som i 2017.

 Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet har fordelt totalt 469 millioner kroner til tiltak mot barnefattigdom i 2018. Av disse har drøyt 0,1 prosent, 510.000 kroner, tilfalt tiltak i Vestvågøy.

Vestvågøy kommunes tiltak "Fri tid" mottar 450.000 kroner, mens Lofoten Friluftsråd får 40.000 kroner til Basecamp og 20.000 kroner til friluftsskole i sommerferien.

- Vi må være fornøyde. Totalt er det 510.000 kroner til Vestvågøy, det kan være at de har sett slik på det, sier enhetssjef for kultur i Vestvågøy kommune, Richard Brattli.

- I fjor fikk vi 600.000 kroner, men da fikk vi de siste drøye 100.000 kronene på slutten av året, da det ble midler til overs. Vi håper på det samme i år, sier han.

Qltura som basen

Det er kommunens drift av fritidsklubben Qltura som får mesteparten av midlene fra "Fri tid".

- Det er et prosjekt hvor det har vært tett samarbeid mellom kulturetaten og fritidsklubben. Både fysisk og i bemanningen som har jobbet i fritidsklubben har jobbet på det prosjektet. Det er tilbud som alle kan benytte seg av, men fokuset er på de som har lite penger å bruke på inngangsbillett og deltakeravgifter og slikt, forklarer Richard Brattli.

- Mat-tilbudet i fritidsklubben er veldig gunstig med at det nesten bare er en symbolsk pris for mat. Disse midlene gjør det mulig å gjøre ting som kommunen ikke har mulighet til å prioritere selv.

Populære tilbud

Samtidig er det en rekke populære enkelttilbud i løpet av året.

- Vi har friluftsturer, klatrekurs, bowlingkvelder og kan for eksempel invitere til surfekurs på Unstad eller Ramberg. Vi har stort sett fullt belegg på ekstratingene vi har gjort, sier kultursjefen.

Kommunen er selv inne med midler som minst matcher tilskuddene fra nasjonalt hold.

- De siste årene har vi fått omtrent like mye, om ikke mer, midler fra kommunen til å drive dette arbeidet og få opp disse tilbudene, sier Richard Brattli.

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.