Thomas Rene Angelsen og Aleksander Berg koste seg på feiringa av den nye garnsprettemaskina.

Feiret nyinvestering

Skrevet av Marius B. Staveli
12.06.2019 13:57 - OPPDATERT 13.06.2019 18:31

ASVO har brukt 500.000 kroner på ei ny garnsprettemaskin. Den er tryggere, raskere, bedre og enklere å bruke enn den gamle modellen. Rett og slett en investering i fremtida.

Det var Ap-ordfører Remi Solberg som fikk æren av klippe snora da de ansatte på ASVO feiret innkjøpet av den nye maskina foran et fulltallig pressekorps.
– Vi gjør en viktig oppgave for fiskerinæringa men i høst var jeg rimelig lei av en sliten garnsprettemaskin som stadig gikk i stykker. Det ble stans i arbeidet, og det krevde kostbare reperasjoner, sier daglig leder Janne K. Hovland.
– At den var sliten, er jo for såvidt bra. Det betyr at den er mye brukt. Men vi måtte ha en ny, og det viste seg at firmaet som hadde laget den forrige maskina ikke lenger eksisterte. Vi fikk hjelp fra avisa Kyst og fjord til å etterlyse en garnsprettemaskin i bedre stand, forteller Hovland.

Ny modell
Gjennom sosiale medier ble dette kjent for han som utviklet garnmaskinen som har vært i flittig bruk på Asvo. Hans nye firma sa seg villig til å lage en ny og oppgradert modell.
Gjennom tett samarbeid med ASVO ble det gjort forbedringer på flere områder, og det er et hav av forskjell fra den gamle garnsprettemaskina og den nye.
Den nye er sikrere, noe som betyr at flere av de som jobber på ASVO kan bruke den. Den er også raskere og kraftigere, samt at den kan opereres av halvparten så mange som måtte til for å bruke den gamle maskina.
– Det er en kostbar, men viktig investering for fremtida. Og det er en investering som gjør at vi kan ta på oss mer arbeid, sier Hovland.

Feiende flott
Ordfører Remi Solberg var hentet inn til å klippe snora, og etter en liten demonstrasjon av hvordan maskinen fungerer ble det servert kaker og saft.
– Dette er en kjempedag, sier Thomas Rene Angelsen.
Han synes det er flott at den nye garnsprettemaskina er på plass, og han beskriver den som super.
Det er en glede han deler med daglig leder Janne K. Hovland.
– Dette er jo en stor investering, men det er investering av overskudd fra drifta som vil styrke oss fremover, sier hun.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.