Elever fra kulturskolene i øst og vest samarbeider om Høstjazzen for femte år på rad

Fem år med Høstjazz

Skrevet av Karianne Steen
28.10.2018 15:10

Vågan og Vestvågøy kulturskoler fylte kulturhusfoajeen med et varmt og velsmidd jazzrepertoar under LofotJazz lørdag formiddag.

– Høstjazzen fyller fem år i år! Den startet som et ønske om å la elevene fra de to kommunene møtes til jevnlige fellesprosjekter, sier vokalpedagog Hege Steenhoff Hov, som underviser sangelever i Vågan og Vestvågøy kulturskoler.

Jazz er utviklende
Repertoaret for Høstjazzen varierer tematisk fra år til år, og årets jazz hadde «Standard» som tittel. Hov forteller at sangerne utelukkende har tatt for seg låter fra det som kalles standardjazz-repertoaret.

Hov mener det er viktig å lære noe om det som ligger til grunn for dagens musikk; å åpne døra til en sjanger som mange ikke har hørt noe særlig på – eller om.
– Vi prøver oss litt på improvisasjon, som er et viktig element i jazzen. Det er veldig utviklende, smiler Hov etter konserten.

Lun lykke
Og utviklende kan vi skrive under på – for maken til stødige prestasjoner skal man lete lenge etter blant så unge utøvere. De rundt hundre frammøtte så ut til virkelig å nyte den lune lykken som ungdommene fra scenen leverte i et timelangt repertoar.

De så ikke så verst lykkelige ut, de unge på scenen, heller. Med Hov i front og et trygt tremannsband i ryggen, sang og spilte utøverne seg gjennom et varmt og velsmidd repertoar. Gjennom flotte solistprestasjoner og korpartier med trøkk og timing fikk publikum servert låter som «Autumn Leaves», «Fly me to the moon» og «Dream a little dream».

At LofotJazz på denne måten også fikk et lokalt, standard og deilig nedstrippet jazzinnslag i sitt varierte program, kan bare karakteriseres som et lykkelig pluss for festivalen. Høstjazz + LofotJazz = Sant.

 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.