I en ikke alt for fjern fremtid injiseres mennesker inn i andres kropper for å gjøre vedlikehold. Hva kan vel gå galt? Pressefoto: Mark Dawson

Figurteateret på innsiden

Skrevet av Redaksjonen
24.09.2018 15:45 - OPPDATERT 24.09.2018 16:14

Fredag er det premiere på Intronauts, en teaterforestilling som foregår litt frem i tid og på innsiden av menneskekroppen.

Figurteateret samarbeider med den engelske teatergruppa Green Ginger om forestillingen Intronauts hvor miniatyrmennesker injiseres inn i kroppen for å utføre nødvendig vedlikehold.  

Tematikken er kjent for oss nordmenn gjennom blant annet Maria og José av Erlend Loe og filmen Jakten på nyresteinen. 


Spørsmålet teatergruppa stiller er: Hva kan vel gå feil? Hva skjer hvis rengjørerne oppdager dine dårlige sider? Og hvor mye vil du egentlig vite om hva som foregår inne i kroppen din? 


Green ginger tar med publikum på en reise dypt inn i både menneskekroppen og menneskesinnet.  Historien handler om stormannsgalskap, fremtidsteknologi, store sprøyter og en veldig liten ubåt. Teaterstykket er inspirert av klassisk science fiction, men har og med seg abstrakt og burlesk britisk humor. 


Teateret vil komme under huden på deg, og gi deg en ut av kroppen-opplevelse når de reiser inn i kroppen. De lover at dette blir morsomt. 


Teatergruppa Green ginger fyller 40 år i år, og feirer altså med å produsere sin nye forestilling Intronauts på Figurteateret. Premieren er i Stamsund fredag den 28. september, og deretter skal forestillingen vises i Svolvær, Harstad og Sortland før Green ginger legger ut på en høstturné i England.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.