- Finland har oppdaget Lofoten

Skrevet av Kurt E. Kleppe-Holm
06.08.2019 08:00 - OPPDATERT 06.08.2019 14:29

Hva i all verden har skjedd i Finland? Lofoten kryr av finske turister. Tidligere så man knapt en finlender. Jenna og Sina mener de har svaret.

De to venninnene Jenna Kivijärvi (21) og Sina Sarpola (21) forteller at de for bare noen få år siden var uvitende om Lofoten. Det samme var de fleste andre finlendere.

- Det som har skjedd er at flere unge, kjente bloggere i Finland hadde besøkt Lofoten og lagt ut noen spektakulære bilder på bloggene sine og på sosiale medier, forteller Jenna.

- Vi er egentlig to byjenter, så vi bestemte oss på impuls for å pakke teltet, kjøre til Lofoten og å ta ting som de kommer. Og nå er vi her, sier Sina. 

Studerer og jobber
De to jentene har kjent hverandre siden de var femten år . De har flere venninner, men det har bare blitt med praten om å dra til Lofoten.

- Vi er de som bestemte oss den ene uken, og dro neste sier Sina og ler godt.

Til vanlig studerer hun markedsføring. Jenna er litt mer usikker.

- Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal studere, så jeg jobber i butikk for LIDL og tjener litt penger til jeg har bestemt meg.

Holder fartsgrensene
Jentene er overrasket over at turistene i Lofoten ofte kjører sakte.

- Jeg er egentlig glad i litt fart, men her kjører vi etter fartsgrensen, sier Jenna.

- På den måten får vi sett litt mer av naturen.

I dag har jentene gått på fjellet Mannen. De viser fram et bilde. 

Lykkelig jente i lofotnaturen

- Vi fikk oss noen nye venner. Denne jenta virket veldig lykkelig over å få være ute i fjellet, sier Jenna og viser oss et bilde av en beitende sau.

Helsinki for helsesjekk
Jenna og Sina har ingen videre, faste planer. De vet bare at de må være i Helsinki innen 13. august. Da skal Jenna til helsesjekk.

- Jeg skal søke visum til australia. Da myndighetene fant ut at jeg hadde dratt til Asia på ferie med bare to antrekk forlanger de at jeg skal ta en helsesjekk før de er villige til å gi meg visum. Det er veldig strengt og det er bare én mann i hele Finland som kan ta den sjekken, og han befinner seg i Helsinki, forteller hun.

Planene er litt løse, men én ting vet de.

- Vi skal være i Lofoten så lenge som mulig, så skal vi skyndte oss gjennom Sverige til Helsinki før vi kjører hjemover igjen, sier Sina.

- Men vi kommer tilbake neste år, for vi har forelsket oss fullstendig i Lofoten. Kanskje vi ses da, sier Jenna.