Bygget blir å ruve godt i terrenget. Foto: Olav-Inge Alfheim.

Fiskehjell i massivtre i Flakstad

Det ser ut som en fiskehjell, er 13 meter bredt og 25 meter langt. Men det skal brukes til noe helt annet enn å henge fisk på.

På bare en uke har en bygning tenkt brukt inn mot turismarkedet for overnatting og servering blitt reist ved Lofoten Beach Camp i Flakstad ved hjelp av kraftige kranbiler. Denne 90 tonns kjempen som har trosset nesten konstant stiv kuling i løpet av den ukeslange byggeperioden, ruver godt i terrenget skriver prosjektleder for «Tre inn i fremtiden», Stein-Petter Hillestad, hos Statsforvalteren i Nordland i en pressemelding.

Transporten inneholdt 6 fulle vogntog med bjelkelag, dragere og 24 hovedelementer, lastet i korrekt rekkefølge for rasjonell montering. Elementene heises trygt og raskt på plass på den ferdige ringmuren mot svillene og festes mot hverandre i toppen.
Elementene består av 12 cm massivtre, 30 cm isolasjon, vindsperre og lekting og er produsert tørt og trygt inne i Nordbohus Byggalfs fabrikk i Bodø.

Olav-Inge Alfheim beskriver bygget. Foto: Stein-Petter Hillestad.

Byggmester Egil Arne Myklebust skal gjøre utfyllende og innvendige arbeider.
- Det er mye norske leveranser i prosjektet, massivtre-elementene kommer fra Splitkon, takbordene kommer fra Norsk Limtre og er behandlet med Nord-Impregnering i samarbeid med Bergene Holm. Det benyttes kun lokale entreprenører, sier Olav-Inge Alfheim.

Slik vil bygget framstå. Illustrasjon: Green Advisers AS

Byggherre er Per Benjaminsen i Lofoten Beach Camp.
- Jeg er imponert over klima-tenkingen som ligger så trygt forankret på stranden i Flakstad, sier prosjektleder for «Tre inn i fremtiden», Stein-Petter Hillestad.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.