Verken Fiskeriminister Ingebrigtsen eller departementet føler for å kommentere den mulige forestående rettssaken mot ham.

Fiskeriministeren er taus

Etter at Arctic Sea Harvest og Christopher McAllister leverte inn sin anmeldelse av fiskeriministeren og Fiskeridepartementet har reaksjonene latt vente på seg.

Tips oss

På tross av flere henvendelser både til Fiskeridepartementet og Fiskeriministeren med spørsmål om en kommentar til at Ballstadfirmaet Arctic Sea Harvest valgte å anmelde dem for brudd på flere lover, så velger statsapparatet å ikke kommentere noe.

Norges fiskarlag viser interesse for saken og forteller at de kommer til å følge prosessen med stor interesse.
- Vi følger saken med interesse selv om vi ikke er del av rettsprosessen som Arctic Sea Harvest har startet. Utfallet av saken kan få betydning videre for fiskeriforvaltningen, kommenterte informasjonsleder Jan-Erik Indrestrand i fiskarlaget.

- Vi ønsker ikke å gi noen kommentarer i det hele tatt til denne saken, er svaret fra fsIkeriministeren sitt kontor ved kommunikasjonssjef Martine Røyseland.

En eventuell rettssak mot ministeren og departementet skal etter planen komme opp for domsstolen i løpet av 2021 og det blir en rettssak mange i næringen ser frem til med stor interesse.

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.