FK Lofoten: Et dødt prosjekt

Skrevet av Thomas Rud
20.01.2019 16:00

Leknes FK er nå det beste laget i Lofoten. Satsinga i Vågan mot fotballens 3. divisjon bør inntil videre legges på is.

I seniorfotballen i Vest-Lofoten har Leknes og Ballstad allerede avtalt et tettere samarbeid rundt spillere. I Øst har klubbene forsøkt å få en ny  samarbeidsavtale mellom Kabelvåg, Svolvær og FK Lofoten. Dette klappet sammen da Svolvær takket nei til videre samtaler med FK Lofoten. 

Det er ikke så rart. Klubbene ligger omtrent på samme nivå sportslig. Svolvær og FK Lofoten ligger i 4. divisjon. Kabelvåg ligger i 5. divisjon. FK Lofoten ble opprettet i 1992 for å skape et fotballag på nasjonalt nivå i Lofoten. Det gikk lenge veien, og klubben var oppe i 1. divisjon før det begynte å gå nedover. 

De siste sesongene har FK Lofoten levd en anonym tilværelse i 4. divisjon. Nabo Svolvær var jevngode sist sesong. Prosjektet med å etablere et lag på nasjonalt nivå i Vågan har i beste fall fått et alvorlig skudd for baugen. Prosjektet, slik det var ment å være, er dødt. 

Nylig kom beskjeden om at Kabelvåg og FK Lofoten samarbeider om et 2. lag og et 16-årslag. Bra for de nest beste, men de beste bør spille på Leknes hvis de har ambisjoner og lyst.

Sist sesong rykket Leknes opp til 3. divisjon. Det ga dem mulighet til å ta lederrollen i fotballen i Lofoten. Samarbeidet med Ballstad ville vært vanskeligere å få til hvis begge klubber fortsatt lå i 4. divisjon. Lederrollen bør de også ta, og få, for resten av Lofoten.

Hvis Leknes FK skal kunne klare å stabilisere seg i 3. divisjon er de avhengig av velvilje fra naboklubbene i hele Lofoten. Da kan det heller ikke bli sure miner hvis de beste og  mest lovende spillerne ønsker å prøve lykken i Leknes. Det er en naturlig utvikling. 

Den klubben som til enhver ligger høyest i divisjonssystemet vil tiltrekke seg de beste spillerne. 

I Vågan har FK Lofoten vært den sterkeste pådriveren for et nærmere samarbeid mellom klubbene. Samarbeid er i utgangspunktet positivt. Det å samle kreftene kan føre til et høyere sportslig nivå og en bedre utviklingsarena for yngre spillere. 

Når det er sagt ligger den beste utviklingsarenaen for de beste spillerne fra Lofoten nå hos Leknes FK. Ikke fordi de nødvendigvis er best på spillerutvikling eller har de beste trenerne. Men fordi de er klubben i Lofoten som kan tilby det beste sportslige nivået i 3. divisjon 2019. 

Flere av Lofotens beste spillere har allerede meldt overgang til Leknes, og i disse dager spikres budsjettet for denne sesongen. 

Hvis laget skal overleve i 3. divisjon trenger de all den hjelp de kan få. Fra hele Lofoten. 

Debatt
Avisa Lofoten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.